ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική Έρευνα για την Ουχάν - Πολύ περισσότεροι αυτοί που μολύνθηκαν

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική Έρευνα για την Ουχάν  - Πολύ περισσότεροι αυτοί που μολύνθηκαν

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ερωτηματικά για τη διαχείριση της πανδημίας από την Κίνα εγείρει μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε από τα κινεζικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg στην Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η διασπορά του Covid – 19, οι μολύνσεις έφτασαν στο μισό εκατομμύριο, αριθμός 10 φορές υψηλότερος από εκείνον που είχαν αναφέρει οι αρχές της πόλης.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η κινεζική μελέτη για την Ουχάν βασίστηκαν σε δείγματα αίματος 34.000 ανθρώπων που βρέθηκαν με αντισώματα.

Η έκθεση βασίστηκε στην εξέταση πολιτών και άλλων πόλεων ανάμεσα στις οποίες Πεκίνο και Σαγκάη.

Πώς είναι τώρα η ζωή στην Ουχάν

Μπορεί η Ευρώπη να είναι σε lockdown, η Ασία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, με την Ουχάν να έχει αφήσει για τα καλά πίσω της την πανδημία του κορονοϊού.

Λίγα πράγματα έχουν μείνει να θυμίζουν τον ρόλο της Ουχάν στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει μολύνει εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους.

Η Κίνα ειδοποίησε αρχικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για 27 κρούσματα μιας «ιογενούς πνευμονίας» στην Ουχάν , στις 31 Δεκεμβρίου. Οι αρχές έκλεισαν την αγορά στην πόλη την επόμενη ημέρα, αφού ανακάλυψαν ότι κάποιοι από τους ασθενείς ήταν έμποροι ή εργάζονταν εκεί.

Αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας σκοτεινής περιόδου για την αυτή την πόλη των 11 εκατ. κατοίκων στην κεντρική Κίνα. Οι μολύνσεις γρήγορα εκτοξεύθηκαν στα 50.000 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 4.000 θανάτων. Οι αξιωματούχοι αντέδρασαν επιβάλλοντας άμεσα ένα σκληρό lockdown 76 ημερών, τοποθετώντας κίτρινα προστατευτικά οδοφράγματα σε μήκος χιλιομέτρων στους ερημωμένους δρόμους της πόλης προκειμένου να κρατήσουν τον κόσμο στα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις κλειστές.

Τα μέτρα απέδωσαν. Η Ουχάν δεν έχει καταγράψει κανένα νέο κρούσμα τοπικής μετάδοσης εδώ και αρκετούς μήνες και τώρα δεν διαφέρει σε τίποτα από άλλες κινεζικές πόλεις με τους γεμάτους κίνηση εμπορικούς δρόμους, το μποτιλιάρισμα και τα ασφυκτικά γεμάτα εστιατόρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Click in shop»: Έτσι θα ανοίξει το λιανεμπόριο - Πώς θα γίνονται οι αγορές