ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Νότια Κορέα: Πάνω από 1.000 κρούσματα και 20 θάνατοι σε 24 ώρες

Κορονοϊός στη Νότια Κορέα: Πάνω από 1.000 κρούσματα και 20 θάνατοι σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο παρέμειναν πάνω από το όριο των χιλίων για δεύτερη ημέρα, την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα προκειμένου να ελέγξει το επιλεγόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα 1.050 κρούσματα που διαγνώστηκαν, εκ των οποίων 1.025 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, αύξησαν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην ασιατική χώρα σε 59.773, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA). Τα κρούσματα κυμαίνονται περί τα χίλια εδώ και μία εβδομάδα.

Άλλοι 20 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι σήμερα τους 879 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,47%.

Οι αρχές αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα επιβάλλουν τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα, πρακτικά κηρύσσοντας lockdown, το Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε φυλακή στη νοτιοανατολική Σεούλ έφθασαν τα 771 μεταξύ των εγκλείστων και τα 21 μεταξύ των μελών του προσωπικού, ή τα 792 συνολικά, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν φωτογραφικά στιγμιότυπα στα οποία εικονίζονται κρατούμενοι κρατώντας στα χέρια πλακάτ που αναγράφουν «σας παρακαλούμε, σώστε μας».

Σύμφωνα με την KDCA, ένας φυλακισμένος με υποκείμενο χρόνιο νόσημα υπέκυψε αυτή την εβδομάδα αφού παρουσίασε συμπτώματα του COVID-19.

Η έξαρση των μολύνσεων έχει φέρει τη χώρα αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κορεσμού των νοσοκομείων.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 332 (+2 από την προηγουμένη).

Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν αναγκάστηκε να καταρτίσει νέους σχεδιασμούς, που προβλέπουν ταχύτερο εμβολιασμό των πολιτών, καθώς η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Ανακοίνωσε πως έκλεισε συμφωνία για την αγορά δεκάδων εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της αμερικανικής Moderna.

Ο αμερικανικός στρατός πρόκειται να εμβολιάσει τους Νοτιοκορεάτες στρατιώτες που υπηρετούν μαζί με αυτούς των ΗΠΑ, ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση σκληρών μέτρων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη - Πού θα γίνει άρση