ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο Μάρκους Σέντερ είναι «καλύτερος υποψήφιος Καγκελάριος» για CDU/CSU

Γερμανία: Ο Μάρκους Σέντερ είναι «καλύτερος υποψήφιος Καγκελάριος» για CDU/CSU
AP Photo

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Σέντερ αποτελεί τον «καλύτερο υποψήφιο Καγκελάριο» για την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Der Spiegel ενόψει του Συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), από το οποίο το Σάββατο θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος - και ενδεχομένως υποψήφιος για την Καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση, το 38% των πολιτών θεωρεί τον Σέντερ ως τον πολιτικό με τον οποίο η Χριστιανική Ένωση θα μπορεί να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές, ενώ ακολουθούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς με 19% και Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 11%, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν με 9% και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και υποψήφιος για την ηγεσία του CDU, Άρμιν Λάσετ, με 4%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ο Μάρκους Σέντερ έχει την μεγαλύτερη διείσδυση στους ψηφοφόρους των CDU και CSU, αλλά και της Αριστεράς, ο Μερτς προηγείται σημαντικά στις προτιμήσεις υποστηρικτών των Φιλελευθέρων (FPD) και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης για την Καγκελαρία αναμένεται να αναδειχθεί τους επόμενους μήνες και δεν είναι απαραίτητο να είναι ο επόμενος αρχηγός του CDU.

Μέχρι τώρα ο Σέντερ έχει αποφύγει να δηλώσει εάν ενδιαφέρεται για το αξίωμα, ενώ ο Σπαν, έπειτα από την διαρροή, τις προηγούμενες ημέρες, της πληροφορίας ότι διερευνούσε τις πιθανότητές του μεταξύ των στελεχών του CDU, αναγκάστηκε και δήλωσεότι δεν επιθυμεί να είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διπλός σεισμός μεταξύ Αιγίου και Ναυπάκτου - Αισθητός σε πολλές περιοχές