ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ανησυχία στην Κίνα - Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων πέντε μηνών

Κορονοϊός: Ανησυχία στην Κίνα - Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων πέντε μηνών
AP

Τρεις πόλεις έχουν τεθεί σε lockdown - Οι Αρχές λαμβάνουν επιθετικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων 

Τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί τους τελευταίους πέντε μήνες και πλέον ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κίνας, καθώς τρεις πόλεις έχουν τεθεί σε lockdown, τα τεστ έχουν πολλαπλασιαστεί και λαμβάνονται διάφορα μέτρα για να αποτραπεί νέο κύμα της πανδημίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι περισσότερες μολύνσεις καταγράφηκαν κοντά στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα, ωστόσο και η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοανατολικά) επίσης κατέγραψε αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εντοπίστηκαν συνολικά 115 κρούσματα, από 55 την προηγουμένη. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την 30ή Ιουλίου, όταν γινόταν λόγος για 127 μολύνσεις.

Κατά την ίδια πηγή, 107 μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Η Χεμπέι, η επαρχία που περιβάλλει το Πεκίνο, κατέγραψε 90 από τα κρούσματα αυτά, ενώ η Χεϊλονγκτζιάνγκ εντόπισε 16.

Αν και ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει μικρός σε σχέση με την κορύφωση της πανδημίας, στις αρχές του 2020, οι Αρχές λαμβάνουν επιθετικά μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα μολύνσεων σε εθνική κλίμακα.

Η Χεμπέι έχει θέσει τρεις πόλεις — την πρωτεύουσα Σιτζιαζουάν, τη Χινγκτάι και τη Λανγκφάνγκ — σε λοκντάουν για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρχές στο Πεκίνο έχουν εντείνει τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης για να αποκλείσουν τον κίνδυνο νέου ξεσπάσματος.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκαν (το Πεκίνο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα), μειώθηκε σε 38 από 81 την προηγουμένη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 784 ασθενείς με την COVID-19 νοσηλεύονται στα κινεζικά νοσοκομεία, οι 21 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Με βάση τον επίσημο απολογισμό, η Κίνα έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 87.706 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων 4.634 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητη η τραγωδία στο τροχαίο στην Κρήτη: Ο σύζυγος της 37χρονης αστυνομικού άκουσε τη σύγκρουση