ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Γαλλία: Η βρετανική μετάλλαξη «πνίγει» το Παρίσι – Ανησυχία λοιμωξιολόγων

Κορονοϊός - Γαλλία: Η βρετανική μετάλλαξη «πνίγει» το Παρίσι – Ανησυχία λοιμωξιολόγων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η παραλλαγή του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και είναι περισσότερο μεταδοτική εκπροσωπεί σήμερα το 39% των νέων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο Ζιλ Πιαλού, ένας ειδικός λοιμωξιολόγος στο νοσοκομείο Τενόν της γαλλικής πρωτεύουσας.

"Η κατάσταση είναι ανησυχητική", δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM και πρόσθεσε ότι από αυστηρά υγειονομικής πλευράς δεν βλέπει πως θα μπορούσε η Γαλλία να γλιτώσει ένα νέο λοκντάουν.

Από την πλευρά του, ο ειδικός λοιμωξιολόγος και μέλος της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, Μπρουνό Λιμά, δήλωσε ότι οι περισσότερο μεταδοτικές παραλλαγές του κορονοϊού εξαπλώνονται στη Γαλλία, αλλά η εξάπλωσή τους επί του παρόντος δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θεωρούνταν αρχικά.

"Για την ώρα έχουμε την αίσθηση ότι η εμφάνιση αυτών των παραλλαγών είναι τρόπον τινά περιορισμένη", είπε ο Λινά στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το παραλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία αντιστοιχεί στο περίπου 30-35% των κρουσμάτων στο Παρίσι και στην Ιλ ντε Φρανς, ενώ εκείνο που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική το 2-3% των κρουσμάτων σε όλη την χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου - Έρχεται εντυπωσιακή βουτιά της θερμοκρασίας και χιόνια