ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Έμβρυο που είχε μολυνθεί με τον ιό πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του

Κορονοϊός: Έμβρυο που είχε μολυνθεί με τον ιό πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του

Μέχρι στιγμής, οι γιατροί δεν μπορούν να είναι σίγουροι πως ο θάνατος του εμβρύου σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Μια τραγική και σπάνια περίπτωση καταγράφηκε στο Ισραήλ, όπου ένα έμβρυο πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του, έχοντας μολυνθεί από κορονοϊό.

Το νοσοκομείο «Meir Medical Center» ανακοίνωσε το Σάββατο πως το αγέννητο έμβρυο μολύνθηκε με κορονοϊό στη μήτρα από τη μητέρα του, η οποία βρέθηκε ότι έπασχε επίσης από Covid-19.

Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η εγκυμονούσα εισήχθη στο νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο, όταν ανακάλυψαν οι γιατροί ότι το έμβρυο ήταν ήδη νεκρό στην κοιλιά της.

Εργαστηριακές έρευνες έδειξαν πως το έμβρυο είχε μολυνθεί με κορονοϊό, όπως ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μια 29χρονη Ισραηλινή έχασε το 25 εβδομάδων έμβρυό της από τον ίδιο λόγο.

«Το έμβρυο μολύνθηκε μέσω του πλακούντα και με μεγάλο βαθμό σιγουριάς μπορούμε να πούμε ότι πέθανε από τον κορονοϊό», δήλωσε ο Dr. Tal Brosh.

Ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Dr. Yossi Tobin, επιβεβαίωσε πως το έμβρυο κατέληξε πιθανότατα από τον κορονοϊό: «Είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο, μιας και ένα μωρό μολύνεται συνήθως με κορονοϊό μετά τη γέννα, ως αποτέλεσμα της επαφής με τη μητέρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις