ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη Μέγκαν Μαρκλ: Η βασίλισσα Ελισάβετ θα κάνει «ανάκριση» για τις καταγγελίες περί ρατσισμού

Συνέντευξη Μέγκαν Μαρκλ: Η βασίλισσα Ελισάβετ θα κάνει «ανάκριση» για τις καταγγελίες περί ρατσισμού
AP PHOTO

Αποφασισμένη να πάρει απαντήσεις για τις καταγγελίες περί ρατσισμού από την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι στη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ εμφανίζεται να είναι η βασίλισσα Ελισάβετ.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη αντίδραση της βασιλικής οικογένειας με δήλωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην οποία, πάντως, σημειώνεται ότι «ορισμένα γεγονότα μπορεί να είναι διαφορετικά», η Daily Mail μεταφέρει την πληροφορία ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι έτοιμη να κάνει προσωπικά «ανακρίσεις» για τις καταγγελίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η βασίλισσα Ελισάβετ θα έχει συνομιλίες πίσω από κλειστές πόρτες με τους πλέον εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσα στους οποίους ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Όπρα Γουίνφρεϊ η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, Φίλιππος, δεν ήταν αυτά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που σύμφωνα με την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι εξέφρασαν ανησυχία για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του πρωτότοκου γιού του ζευγαριού, Άρτσι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, πάντως, στην ανακοίνωσή της, την Τρίτη, αναφέρεται στον Χάρι και τη Μέγκαν χωρίς να χρησιμοποιεί τους βασιλικούς τους τίτλους λέγοντας ότι «θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μας».

«Η οικογένειά μας είναι θλιμμένη για όσα άκουσε σχετικά με το πόσο προβληματικά ήταν τα τελευταία χρόνια για τον Χάρι και την Μέγκαν» προστίθεται στην ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας διευκρινίζοντας ότι οι κατηγορίες περί ρατσισμού «θα αντιμετωπιστούν με ιδιωτικό τρόπο».

Σύμφωνα με την Daily Mail η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται ότι περίμενε να δουν πρώτα οι Βρετανοί τη συνέντευξη και μετά να τοποθετηθεί ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Διχασμένοι οι Βρετανοί

Η συνέντευξη που παραχώρησαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι στην αμερικανική τηλεόραση διχάζει την κοινή γνώμη στη Βρετανία, με τους νέους να στηρίζουν περισσότερο το ζευγάρι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, το 36% των ερωτηθέντων λέει ότι στηρίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια, ενώ το 22% δηλώνει υπέρ της Αμερικανίδας πρώην ηθοποιού και του συζύγου της.

Όμως, η στήριξη στον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι μεγαλύτερη στις ηλικίες 18-24 (48%) σε σύγκριση με τους άνω των 65 ετών (9%).

Η ηλικιακή αυτή ομάδα (άνω των 65) λέει σε ποσοστό 55% ότι επιδοκιμάζει τη βασιλική οικογένεια έναντι 15% των μικρότερων σε ηλικία.

Το χάσμα είναι επίσης πολιτικής προέλευσης. Το 38% των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος έχει θετική γνώμη για το ζευγάρι έναντι 15%, που προτιμά τη βασιλική οικογένεια. Μεταξύ των Συντηρητικών, το 8% στηρίζει τη Μέγκαν και τον Χάρι, ενώ το 64% το Μπάκιγχαμ.

Η δημοσκόπηση του YouGov, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.600 ανθρώπων, δείχνει ότι το ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων (32%) θεωρεί πως οι Σάσεξ έτυχαν δίκαιης μεταχείρισης ή άδικης μεταχείρισης από τη βασιλική οικογένεια.

Ωστόσο, το 61% των 18-24 θεωρεί ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν τους συμπεριφέρθηκε ισότιμα, έναντι 15% στους άνω των 65 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν