ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Κάρολος:«Τα εμβόλια απελευθερώνουν-Να παντρέψουμε συμβατική και εναλλακτική Ιατρική»

Πρίγκιπας Κάρολος:«Τα εμβόλια απελευθερώνουν-Να παντρέψουμε συμβατική και εναλλακτική Ιατρική»

Με εκτενές του άρθρο σε ιατρική επιθεώρηση ο Πρίγκιπας Κάρολος επικρίνει τους αντι-εμβολιαστές, μιλάει για τα οφέλη της εκστρατείας ανοσοποίησης και ζητάει μία χρυσή τομή ανάμεσα στη συμβατική και την εναλλακτική ιατρική

«Ποιος θα περίμενε… ότι τον 21ο αιώνα θα υπήρχε ένα σημαντικό λόμπι που αντιτίθεται στον εμβολιασμό, δεδομένου του ιστορικού που έχει τόσο στην εξάλειψη πολλών φοβερών ασθενειών, όσο και της δυνατότητάς του να προστατεύει και να απελευθερώνει μερικά από τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας από τον κορονοϊό;γράφει μεταξύ άλλων στην έκδοση Future Healthcare Journal, ο Πρίγκιπας διαδόχος του βρετανικού θρόνου.


«Πιστεύω επίσης ότι η ιατρική θα πρέπει να συνδυάσει τη βιοεπιστήμη με τις προσωπικές πεποιθήσεις, τις ελπίδες, τις φιλοδοξίες και τις επιλογές», προσθέτει καλώντας σε μία πιο ανοιχτόμυαλη προσέγγιση για την εναλλακτική ιατρική.

O Πρίγκιπας Κάρολος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το 2018Α.Ρ


Ο πρίγκιπας Κάρολος υποστηρίζει την εναλλακτική ιατρική και ειδικότερα την ομοιοπαθητική και τα οφέλη της, παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς από μέλη της ιατρικής κοινότητας. Το 2011, κορυφαίος καθηγητής Ιατρικής τον είχε επικρίνει για «μεθόδους Κούακερων» λέγοντας ότι ο ίδιος και άλλοι υποστηρικτές εναλλακτικών μεθόδων ιατρικής προωθούν προϊόντα που στερούνται επιστημονικής βάσης.

Σύμφωνα με το Guardian το βασικό μήνυμα που θέλει να στείλει ο Πρίγκιπας Κάρολος με το άρθρο του είναι ότι τα μακροπρόθεσμα ζητήματα υγείας πρέπει να αντιμετωπίζονται με ένα συνδυασμό επιστήμης, δημόσιας παρέμβασης και προσωπικής συμπεριφοράς.

Ο Κάρολος και η ΚαμίλαΑ.Ρ

«Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τους διχασμούς και τη μισαλλοδοξία που υπάρχει και στις δύο πλευρές της συμβατικής/ εναλλακτικής εξίσωσης, όπου από τη μία πλευρά, ορισμένοι εναντιώνονται στην ενδεδειγμένη χρήση της θεραπείας βελονισμού και ιατρικής βοτανολογίας, ενώ από την άλλη βρίσκουμε ανθρώπους που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς που σώζουν ζωές» γράφει.

Ο 72χρονος Πρίγκιπας που διαγνώστηκε με κορονοϊό τον περασμένο Μάρτιο έκανε πρόσφατα την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως επίσης και η σύζυγός του Καμίλα και η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ενθαρρύνει επίσης τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή! Η... Μεγάλη Παρασκευή των αποφάσεων - Άρση μέτρων ή παράταση;