ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μήνυση στην Ikea για κατασκοπεία στους υπαλλήλους της

Γαλλία: Μήνυση στην Ikea για κατασκοπεία στους υπαλλήλους της

Μήνυση εναντίον της γιγαντιαίας επιχείρησης επίπλων και οικιακών ειδών Ikea κατέθεσαν Γάλλοι υπάλληλοι της εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι κατασκοπεύει εργαζομένους της, αποκτώντας με δόλιους σκοπούς τους αστυνομικούς τους φακέλους.

Η διοίκηση της επιχείρησης στη Γαλλία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες αυτές «πολύ σοβαρά», προσθέτοντας πως άρχισε έρευνα με τη βοήθεια ανεξάρτητων συμβούλων.

«Ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής είναι ανάμεσα στις πιο ισχυρές αξίες του ομίλου και αποδοκιμάζουμε έντονα οποιαδήποτε ενέργεια η οποία το αμφισβητεί αυτό», ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

Ο Γιασέν Γιακουτί, ο δικηγόρος των υπαλλήλων, ανέφερε ότι η μήνυση υποβλήθηκε σε δικαστήριο στις Βερσαλλίες, κοντά στο Παρίσι. Κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα από την αστυνομία για το θέμα.

Η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaine δημοσίευσε χθες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρονται ότι αντάλλαξαν η διοίκηση της Ikea στη Γαλλία και μια ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας.

Η εφημερίδα, η οποία δεν αποκάλυψε πώς τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτά περιήλθαν στην κατοχή της, έγραψε πως καταδεικνύουν ότι η επιχείρηση επεδίωξε να αναδιφήσει πληροφορίες από τους αστυνομικούς φακέλους πολυάριθμων προσώπων, περιλαμβανομένου ενός συνδικαλιστή ηγέτη και ενός πελάτη της εταιρίας που είχε εμπλακεί σε αντιδικία με αυτήν.