ΚΟΣΜΟΣ

Σπάνια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των αρχηγών των επιτελείων ΗΠΑ και Ρωσίας

Σπάνια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των αρχηγών των επιτελείων ΗΠΑ και Ρωσίας
Φωτογραφία αρχείου
AP

Οι αρχηγοί των επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας είχαν μια σπάνια τηλεφωνική επικοινωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, για την οποία το RIA μετέδωσε πως αποτέλεσε πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

Οι σχέσεις Ρωσίας- ΝΑΤΟ είναι στο ναδίρ μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, τον δηλητηριασμό του Αλεξέι Ναβάλνι και άλλα περιστατικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι θεωρεί τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, «φονιά», ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλγαρία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες για δραστηριότητες «ασύμβατες με τις διπλωματικές σχέσεις». Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι το νέο κατασκοπευτικό «θρίλερ» στην Ιταλία, με την πώληση μυστικών από αξιωματικό του ιταλικού πολεμικού ναυτικού σε ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας.

Επίσης, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σημαντική αύξηση της ρωσικής αεροπορικής δραστηριότητας, που συνοδεύτηκε από αναχαιτίσεις από συμμαχικά αεροσκάφη. Παράλληλα, η Ουκρανία κατήγγειλε απειλητική αύξηση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca