ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: 21 ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν μετά από ατύχημα -Μάχη με το χρόνο για τη διάσωσή τους

Κίνα: 21 ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν μετά από ατύχημα -Μάχη με το χρόνο για τη διάσωσή τους

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι άνδρες των σωστικών συνεργείων σε ορυχείο της βορειοδυτικής Κίνας για να απελευθερώσουν δεκάδες ανθρακωρύχους απο πλημμυρισμένο ορυχείο

Οκτώ ανθρακωρύχοι διασώθηκαν και 21 παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα ανθρακωρυχείο που πλημμύρισε στην αυτόνομη περιοχή των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ της βορειοδυτικής Κίνας, ανέφερε σήμερα η κρατική εφημερίδα China Daily, επικαλούμενη τοπικές αρχές.

Το ατύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου όταν 29 ανθρακωρύχοι εργάζονταν σε ορυχείο στην κομητεία Χουτούμπι, στον αυτόνομη περιφέρεια Τσανγκτζι Χούι.


Οι διασώστες κατάφεραν να απελευθερώσουν οκτώ απο αυτούς και συνεχίζουν εντατικά τις προσπάθειες για τους υπόλοιπους. Όλοι οι παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι έχουν εντοπιστεί όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CCTV.= Οι δώδεκα βρίσκονται σε μια πλατφόρμα, οκτώ σε μια δεύτερη και ένας τελευταίος εργαζόμενος έχει παγιδευτεί την ωρα που προσπαθούσε να εγκαταλείψει το ορυχείο απο μία οδό διαφυγής, ανέφεραν οι ρεπόρτερ του δικτύου.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τις πλημμύρες στο ορυχείο, αλλά το ατύχημα φέρεται να συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών αναβάθμισης . Οι πλημμύρες παρεμποδίζουν τις προσπάθειες διάσωσης καθώς διακόπηκε το ρεύμα και οι γραμμές επικοινωνίας με τους ανθρακωρύχους κόπηκαν.

Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων προσπαθούν να αντλήσουν νερό από το πλημμυρισμένο ορυχείο ενώ ταυτόχρονα διοχετεύουν οξυγόνο στους παγιδευμένους, σύμφωνα με το CCTV.

Τα ατυχήματα σε ορυχεία δεν είναι ασυνήθιστα στην Κίνα, όπου οι κανονισμοί ασφάλειας της βιομηχανίας συχνά δεν εφαρμόζονται ανεπαρκώς. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, 23 ανθρακωρύχοι πέθαναν μετά από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ορυχείο της χώρας.


Και τον Ιανουάριο, 10 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε ορυχείο χρυσού στην επαρχία Σαντόνγκ. Έντεκα επιζώντες της έκρηξης παρέμειναν παγιδευμένοι κάτω από την επιφάνεια της Γης για δύο εβδομάδες, και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν τροφή παρά μόνο νερό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται ο εορτασμός της - Δείτε πότε