ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Μίλησαν μετά από ένα χρόνο Χάρι και Γουίλιαμ – Τι είπαν πριν την κηδεία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Μίλησαν μετά από ένα χρόνο Χάρι και Γουίλιαμ – Τι είπαν πριν την κηδεία

Πρίγκιπας Φίλιππος: Έβαλαν πίσω τις διαφορές τους οι δύο Πρίγκιπες, οι σχέσεις των οποίων είχαν διακοπεί πριν την απόφαση των Σάσεξ για το Megxit

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα συναντηθούν μέχρι την κηδεία του παππού τους πρίγκιπα Φίλιππου.

Ωστόσο όπως γράφει η Daily Mail η Κέιτ Μίντλετον τους βοηθά να τα βρουν και να σταθούν δίπλα στην συντετριμμένη Βασίλισσα «ενωμένοι».

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα δύο αδέλφια μίλησαν στο τηλέφωνο μετά από ένα χρόνο λίγο πριν συναντηθούν στο κάστρο του Γουίντσορ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ λέγεται ότι είναι πρόθυμη να αναλάβει δράση «ειρηνοποιού» μεταξύ των αδελφών, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να αφήσουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου τους παππού, Δούκα του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ ο Χάρι στο παρελθόν έχει εκφράσει την συμπάθεια του για την Κέιτ Μίντλετον, περιγράφοντάς της ως τη «μεγάλη αδερφή που δεν είχα ποτέ».

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Η κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου θα μεταδοθεί το Σάββατο από τα βρετανικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ,που απέτισαν φόρο τιμής στον παππού τους χθες, αναμένεται να σταθούν δίπλα-δίπλα, στη βασιλική νεκρώσιμη ακολουθία.

Στιγμιότυπο απο την κηδεία της Νταϊάνα το 1997A.P


Το φέρετρο του δούκα του Εδιμβούργου θα τοποθετηθεί σε ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover, το οποίο ο ίδιος βοήθησε να σχεδιάσει, για να τον μεταφέρει στην τελευταία του κατοικία. Το όχημα θα προχωρήσει αργά στην περιοχή του κάστρου πριν από την κηδεία, καλυμμένο με τη σημαία, ένα στεφάνι από λουλούδια, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του εκλιπόντος.

Η μεταφορά από την είσοδο του κάστρου του Ουίνδσορ μέχρι το παρεκκλήσι θα διαρκέσει 8 λεπτά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθήσουν πεζή, ακολουθώντας το φέρετρο, μαζί με έξι εργαζόμενους του παλατιού.

Τα περισσότερα άτομα από την ακολουθία δεν θα μπουν στο παρεκκλήσι για την κηδεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θα μπουν μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ο γραμματέας του Δούκα, Αρτσι Μίλερ Μπάκγουελ.
Περίπου 30 συγγενείς αναμένεται να παραβρεθούν στην κηδεία. Στους Βρετανούς έχει δοθεί η οδηγία να μείνουν στα σπίτια του και να παρακολουθήσουν την κηδεία από την τηλεόραση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση