ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Πάνω από 3.100 θάνατοι και σχεδόν 80.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός στη Βραζιλία
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 79.726 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Παράλληλά, ανακοινώθηκε πως το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 3.163 ασθενείς με τον COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα αυτή έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 398.185 νεκρούς επί συνόλου 14.521.289 μολύνσεων.

Σε απόλυτα μεγέθη, πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ.

Εξεταστική επιτροπή για τον Μπολσονάρου

Έρευνα για τον τρόπο που χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού ο Ζαΐχ Μπολσονάρου ξεκίνησε η Γερουσία της Βραζιλίας, σε μία εξέλιξη που για τους επικριτές του θα μπλοκάρει τα σχέδια για την επανεκλογή του και θα φωτίσει τα κενά, τις παραλείψεις και τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης.

Η εξέλιξη φορτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα πόλωσης στη λατινοαμερικάνικη χώρα που εξακολουθεί να δίνει μάχη με τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει βρεθεί στο στόχαστρο για την «εγκληματική» όπως καταγγέλλουν οι επικριτές του διαχείριση σε μία πανδημία που έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 400 χιλιάδες κατοίκους της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού:Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44 - Αυξάνονται λόγω ζήτησης τα εμβολιαστικά κέντρα