ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο κορονοϊού:Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44 - Αυξάνονται λόγω ζήτησης τα εμβολιαστικά κέντρα

Εμβολιαστικό κέντρο
ΙΝΤΙΜΕ

Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξε αργά το απόγευμα της Μ. Τετάρτης η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44, όπως το είχε προαναγγείλει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσαν μάλιστα κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr, λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 θα υπάρξει άμεσα απόψε αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, τον Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών.

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς είπε ότι «χθες ξεπεράσαμε τα 2,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και τώρα που μιλάμε -ανέφερε χαρακτηριστικά- ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια».

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ρεκόρ εμβολιασμών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και είπε ότι από τις 5 Μαΐου «επιταχύνουμε, σε καθημερινή βάση και θα διενεργούμε σχεδόν 100.000 εμβολιασμούς».

Όπως τόνισε από τη Μεγάλη Δευτέρα "σπάμε" καθημερινά το ρεκόρ ημερήσιων εμβολιασμών με 61.574 εμβολιασμούς και 61.859 εμβολιασμούς την Μ.Τρίτη. Σήμερα, Μ.Τετάρτη όπως είπε αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς.

Προσέθεσε επίσης ότι από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά, και είπε πως «από απόψε θα στέλνονται τα πρώτα μηνύματα από την άυλη συνταγογράφηση για τους πολίτες 40-44 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca και το μεγάλο Σάββατο για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών με όλα τα εμβόλια».

Ο ίδιος είπε ότι ο στόχος είναι να πραγματοποιηθούν μόνο τον Μάιο 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούμε για να βοηθήσουμε ώστε να πάει καλά και ο τουρισμός οποίος ανοίγει από τα μέσα Μαΐου.

«Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας να ξεστοκάρουμε εμβόλια»

«Υπάρχει επάρκεια εμβολίων που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μεγάλο αριθμό εμβολιασμό τους επόμενους μήνες», τόνισε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε το σχεδιασμό για τα νησιά ενόψει και της τουριστικής περιόδου, είπε ότι αυτός έχει ήδη προχωρήσει και προσέθεσε ότι πλέον υπάρχουν στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για το φετινό καλοκαίρι δύο νέα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα για αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά, αλλά και εκατοντάδες προσλήψεις υγειονομικών στα κέντρα υγείας των νησιωτικών περιοχών.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση, είπε ότι «πρέπει να έχει και κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των συμπολιτών μας στο πλαίσιο της Επιχείρησης "Ελευθερία". Τους ευχαριστώ δημοσίως για την προσφορά τους. Δεν διόρισα εγώ αυτή την Επιτροπή. Αυτή την επιτροπή τη διόρισε η κυβέρνηση Τσίπρα στις 17 Αυγούστου 2017. Πράγματι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες κι εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου 2020».

Θεωρώ, λοιπόν, συνέχισε ο υπουργός Υγείας ότι επειδή αυτοί έκαναν την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό και έχουν προσφέρει σε καίριες και δύσκολες στιγμές εξαιρετικές υπηρεσίες ότι δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία. «Πρέπει να τους στηρίζουμε όλοι μας και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους «ξεστοκάρουμε» τα εμβόλια. Αντιθέτως δίνουμε πρόσβαση στα εμβόλια σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.781 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 63 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 805 οι διασωληνωμένοι