ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Κατάρρευση κτιρίου με γραφεία των AP και Al Jazeera μετά από βομβαρδισμό

Γάζα
AP

Κτίριο 12 ορόφων στη Γάζα, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, με έδρα τις ΗΠΑ και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, κατέρρευσε σήμερα, αφότου επλήγη από ισραηλινούς πυραύλους, μεταδίδει το Reuters.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters και το κτίριο είχε εκκενωθεί.

Στο κτίριο στεγάζονταν επίσης διαμερίσματα και άλλα γραφεία.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό.

Τουλάχιστον 139 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που άρχισαν οι εχθροπραξίες τη Δευτέρα, μεταξύ των οποίων 34 παιδιά και 21 γυναίκες, ενώ 950 είναι οι τραυματίες, ανέφεραν Παλαιστίνιοι νοσηλευτές.

Το Ισραήλ έχει αναφέρει εννιά νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης στα σύνορα με τη Γάζα και έξι άμαχοι, δύο εκ των οποίων παιδιά.

Η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες τη Δευτέρα, κατόπιν εντάσεων γύρω από το θέμα των εξώσεων παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε αντίποινα στις συγκρούσεις της ισραηλινής αστυνομίας με Παλαιστινίους κοντά στο τέμενος αλ Άκσα.

Ο Χάντι Αμρ, απεσταλμένος του αμερικανικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, μετέβη στην περιοχή την Παρασκευή, πριν τη συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Γλυκά Νερά: «Θέμα ημερών» η σύλληψη των δολοφόνων