ΚΟΣΜΟΣ

Προσοχή! Η Καλιφόρνια προειδοποιεί για πλαστές κάρτες εμβολιασμού

Κορονοϊός
AP PHOTOS

Ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, Ρομπ Μπόντα, προειδοποίησε σήμερα για πλαστές κάρτες εμβολιασμού κατά της Covid-19, που άρχισαν να εμφανίζονται στο εμπόριο και στο διαδίκτυο, υπενθυμίζοντας στο κοινό τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση τέτοιων πλαστών πιστοποιητικών.

«Έχουν περιέλθει σε γνώση μας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πλαστές κάρτες εμβολιασμού κατά της Covid-19 έχουν αποτελέσει αντικείμενο διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και σε μπλογκ, προκειμένου να επιτρέπουν σε ορισμένους να παρουσιάζονται ως εμβολιασμένα άτομα», έγραψε ο εισαγγελέας σε ένα δελτίο Τύπου.

«Τα πλαστά αυτά πιστοποιητικά βλάπτουν την υγεία και την ασφάλεια των Καλιφορνέζων και είναι επίσης παράνομα», υπογράμμισε ο Ρομπ Μπόντα, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για ομοσπονδιακό έγκλημα.

«Σας παρακαλώ, μην αγοράζετε πλαστές κάρτες, μην κατασκευάζετε τη δική σας και μην συμπληρώνετε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού με ψευδείς πληροφορίες», επέμεινε ο εισαγγελέας.

Όλοι οι Καλιφορνέζοι ηλικίας 12 ετών και άνω έχουν δωρεάν πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού και μια επίσημη κάρτα τους παραδίδεται από την πρώτη δόση.

Αυτό δεν εμπόδισε έναν ιδιοκτήτη μπαρ στο Κλέμεντς, μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας, να κατασκευάσει πλαστές κάρτες, που πούλαγε 20 δολάρια το κομμάτι στο ταμείο του καταστήματός του, έως τη σύλληψή του, στις αρχές Μαΐου.

Αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν επίσης λόγο για μαθήματα παραχάραξης καρτών, που κυκλοφορούν σε διαδικτυακά φόρουμ, όπου συχνάζουν αρνητές των εμβολιασμών και σε ιστότοπους πώλησης από ιδιώτες σε ιδιώτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας - Ράπισμα από την Ευρώπη στον Ερντογάν