ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Haaretz «τιμά» στο πρωτοσέλιδό της τα νεκρά παιδιά της Γάζας -Πώς αντέδρασαν οι αναγνώστες

Ισραήλ: Η Haaretz «τιμά» στο πρωτοσέλιδό της τα νεκρά παιδιά της Γάζας -Πώς αντέδρασαν οι αναγνώστες

Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz που κυκλοφόρησε με τις φωτογραφίες των παιδιών που σκοτώθηκαν απο τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. Το θλιβερό «κολάζ» με τα αθώα θύματα της αιματοχυσίας είναι πρωτοφανές και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Ισραήλ, λίγες ημέρες μετά την επίτευξη εκεχειρίας.

Με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφόρησε η εφημερίδα Ηaaretz , η πιο μακροχρόνια εφημερίδα που εκδίδεται σήμερα στο Ισραήλ επιιλέγοντας να συνθέσει σε ένα κολάζ τα πρόσωπα των 67 παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, απο τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εξήντα επτά παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμημα του πολέμου» γράφει ο τίτλος.


Το εξώφυλλο αναδημοσίευσε στο Twitter του μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Λούις Φίσμαν, γράφοντας: «Σεβασμός: Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ -της οποίας οι αναγνώστες επίσης στέλνουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στους πολέμους του Ισραήλ- δημοσιεύει τα ονόματα και τι φωτογραφίες των Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

Και συμπληρώνει Η Ηaaretz «της οποίας οι αναγνώστες και το προσωπικό κρύφτηκαν επίσης σε καταφύγια για να γλιτώσουν απο τις ρουκέτες. Που σαν εμένα ανησυχούμε για τα παιδιά μας, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να υπάρχει και άλλος τρόπος. Πρέπει να υπάρχει άλλος τρόπος. Πω πω, αυτό με άγγιξε βαθειά»

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, τόσο υπέρ της εφημερίδας όσο και ενάντια στην απόφασή της. «Επιτέλους μία δόση ανθρωπιάς» σχολίασε κάποιος. Ενώ άλλοι έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση, υπενθυμίζοντας τις απώλειες απο την πλευρά των Ισραηλινών.

«Δεν αλλάζει κάτι. Η βία θα συνεχιστεί» σχολίασαν οι πιο κυνικοί.