ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός: Εκτός λειτουργίας BBC, Guardian, Financial Times, CNN και χιλιάδες ακόμη ιστοσελίδες

Συναγερμός: Εκτός λειτουργίας BBC, Guardian, Financial Times, CNN και χιλιάδες ακόμη ιστοσελίδες

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης σε όλο τον πλανήτη. 

Ταυτόχρονο μπλακ-άουτ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης σε όλο τον πλανήτη.

Οι ιστοσελίδες μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Ο ιστότοπος λιανικών αγορών της Amazon.com Inc σταμάτησε επίσης να λειτουργεί, όπως επίσης και η επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης. Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Σχεδόν 21.000 χρήστες του Reddit ανέφεραν επίσης προβλήματα με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, ενώ περισσότεροι από 2.000 χρήστες ανέφεραν προβλήματα με την Amazon, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης Downdetector.com

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής τι ήταν εκείνο που προκάλεσε το πρόβλημα στους ιστότοπους, καθώς οι αρχικές αναφορές για κυβερνο-επίθεση δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα techchrunch.com το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τη διακοπή λειτουργίας του Fastly. Πρόκειται για έναν πάροχο περιεχομένου ιστοσελίδων μέσω cloud σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στους Financial Times.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το πρακτορείο Reuters που ανέφερε πρόβλημα στον αμερικανικό πάροχο υπηρεσιών cloud computing.

Eκπρόσωπος του Fastly απο την πλευρά του, ανακοίνωσε οτι η εταιρεία διερευνα το πρόβλημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος για self test: Τέλος η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία - Από πού θα διανέμονται εφεξής