ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν υποδείξαμε ποτέ πως θα μπορούσαμε να δεχτούμε η Τουρκία να έχει S-400

S-400
AP

Οι ΗΠΑ δεν έχουν υποδείξει ποτέ πως θα ήταν πρόθυμες να αποδεχτούν κατοχή των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία, αποσαφήνισε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «καταρρίπτοντας» εκ νέου τις τουρκικές προσπάθειες για διαμόρφωση εικόνας «παζαριού» σχετικά με το θέμα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Reuters, σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εξετάσει πρόταση της Τουρκίας για ανάπτυξη των ρωσικών S-400 στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, ο εκπρόσωπος επανέλαβε τη γνωστή θέση της Ουάσινγκτον, προσθέτοντας πως «ουδέποτε δώσαμε ένδειξη ότι είμαστε πρόθυμοι να αποδεχτούμε την κατοχή του συστήματος S-400 από την Τουρκία».

Όπως τόνισε, οι ρωσικοί πύραυλοι δεν είναι συμβατοί με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και απειλούν την ασφάλεια της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ, ενώ δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις της χώρας στη Συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόεδροι Μπάιντεν και Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, η «κόκκινη γραμμή» της Αθήνας και ο ρόλος των ΗΠΑ