ΚΟΣΜΟΣ

Ασταμάτητος ο κορονοϊός στη Βραζιλία: 2.311 θάνατοι και πάνω από 74.000 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός στη Βραζιλία
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (17/6) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.311 ασθενείς με COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 74.042 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο πελώριο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 496.004 νεκρούς επί συνόλου 17.702.630 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία, που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας, οδεύει να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο νεκρούς εντός ημερών, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν πια το όριο των 18 εκατομμυρίων.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην λατινοαμερικάνικη χώρα καταγράφει καθυστερήσεις και αποτυχίες σε εξασφάλιση προμηθειών, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα από τα πιο θανατηφόρα επίκεντρα της πανδημίας της Covid-19 στον κόσμο φέτος, ωθώντας παράλληλα το εθνικό σύστημα υγείας στο χείλος της κατάρρευσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό ο 32χρονος πιλότος