ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Βραζιλία: Φόβοι ότι ξέσπασε το τρίτο κύμα της πανδημίας

Νεκρός από κορονοϊό στη Βραζιλία
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (22/6) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.131 ασθενείς με τον COVID-19.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 87.822 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο –212 εκατ. κάτοικοι– κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 504.717 νεκρούς επί συνόλου 18 εκατομμυρίων και πλέον μολύνσεων.

Η Βραζιλία ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο νεκρούς το Σάββατο, καθώς ειδικοί εκφράζουν φόβους πως η χώρα πλήττεται ήδη από τρίτο κύμα, που απειλεί να αποδειχθεί ακόμα φονικότερο, καθώς μπαίνει ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου.

Μονάχα το 11% των Βραζιλιάνων έχει πλήρως εμβολιαστεί και οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι, με τον χειμώνα να καταφθάνει στο νότιο ημισφαίριο και τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού να κυκλοφορούν, οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμα κι αν οι εμβολιασμοί κερδίσουν έδαφος.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βραζιλία κατέγραφε κατά μέσο όρο 2.000 θανάτους την ημέρα.

Ειδικοί κρίνουν πως ο απολογισμός στη Βραζιλία θα αυξηθεί περαιτέρω.

«Νομίζω ότι θα φθάσουμε τους 700.000 ή 800.000 θανάτους προτού δούμε τον αντίκτυπο των εμβολιασμών», δήλωσε ο Γκονσάλο Βεκίνα, πρώην επικεφαλής της υγειονομικής ρυθμιστικής αρχής της Βραζιλίας Anvisa.

«Αντιμετωπίζουμε την άφιξη νέων παραλλαγών και η ινδική παραλλαγή θα μας σοκάρει».

Ο εμβολιασμός θα είναι αποφασιστικής σημασίας στην καταπολέμηση του ιού στη Βραζιλία, καθώς η χώρα απέτυχε στο να βρει συναίνεση σχετικά με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και τις μάσκες, εκτιμά η Εστέρ Σαμπίνο, επιδημιολόγος στο πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος ζήτησε να μην προφυλακιστεί και να του επιβληθούν όροι - Τι είπε στο υπόμνημά του