ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η μετάλλαξη Δέλτα θα αποτελεί εντός του μήνα το 70-80% των νέων κρουσμάτων

Γερμανία μετάλληξη Δέλτα εμβολιασμοί
Associated Press

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας καλεί τους πολίτες να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς,εκτιμώντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει το προσεχές διάστημα.

Ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται από την Γερμανία, καθώς ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, εκτίμησε ότι το 70-80% των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα θα αφορά έως το τέλος του μήνα την μετάλλαξη Δέλτα, ζητώντας, παράλληλα, να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι εμβολιασμοί.

Στο πλαίσιο συνέντευξης του, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, αναφερόμενος στα γεμάτα στάδια για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στο Λονδίνο, έκανε λόγο για «απολυτως ανεύθυνη» UEFA, ενώ ο αρμόδιος για θέματα Υγείας από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ, δήλωσε σε δραματικό τόνο ότι «η UEFA είναι υπεύθυνη για τον θάνατο πολλών ανθρώπων».

Ίδρυμα «Ρόμπερτ Κοχ»: Ήδη η μετάλλαξη Δέλτα, αφορά τα μισά κρούσματα

Όπως σημειώνει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», η μετάλλαξη «Δέλτα» αφορά ήδη τα μισά κρούσματα κορονοϊού και αναμένεται σύντομα να επικρατήσει της παραλλαγής «Άλφα», η οποία έως τώρα ήταν η κυρίαρχη. «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τους υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμού», τόνισε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το 55% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 37,3%.

«Μόνο ο πλήρης εμβολιασμός προσφέρει επαρκή προστασία έναντι της παραλλαγής «Δέλτα»», τόνισε και σημείωσε ότι θα ήταν καλό εντός του μήνα να συμπληρωθούν τουλάχιστον 75 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Όσον αφορά την Πορτογαλία και τη Βρετανία, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στις «περιοχές παραλλαγών» και επιβαρύνονται με αυστηρούς κανονισμούς καραντίνας, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, ο υπουργός Υγείας ανάφερε ότι σύντομα θα «υποβαθμιστούν» στην κατηγορία των περιοχών «μεγάλου αριθμού κρουσμάτων». Αυτό θα συμβεί, διευκρίνισε, όταν το ποσοστό της μετάλλαξης «Δέλτα» θα περιοριστεί περίπου στο 70-80% του συνόλου των κρουσμάτων.

Ο κ. Σπαν τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη λειτουργία των σχολείων την ερχόμενη σχολική χρονιά και κάλεσε τα κρατίδια να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου τα παιδιά να παραμείνουν στις τάξεις όσο το δυνατόν περισσότερο. «Μετά τους τελευταίους μήνες, τα παιδιά αξίζουν να αποτελούν την ύψιστη ευθύνη μας», συμπλήρωσε και ζήτησε την εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού στις σχολικές αίθουσες, διαβεβαιώνοντας ότι το ομοσπονδιακό κράτος θα στηρίξει οικονομικά τις τοπικές αρχές.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο κ. Ζεεχόφερ επανέλαβε ότι δεν σχεδιάζεται εκ νέου κλείσιμο των συνόρων για την πανδημία, ωστόσο συνεχίζονται οι έλεγχοι στα σύνορα, τόσο λόγω της μετανάστευσης όσο και της ενδεχόμενης απειλής για τρομοκρατία. Στα αεροδρόμια, διευκρίνισε, η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς εκεί υπάρχει «πλήρης έλεγχος», με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία να βεβαιώνει ότι όλοι οι επιβάτες έχουν συμπληρώσει το απαραίτητο έντυπο εισόδου και είναι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικού τεστ. «Όποιος μπαίνει στη χώρα, πρέπει να περιμένει ότι θα ελεγχθεί», προειδοποίησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρή βρέθηκε η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια Βιολέτ Γκιγκανό