ΚΟΣΜΟΣ

Βρήκε ξανά τον γιο του 24 χρόνια μετά την αρπαγή του - Η συγκινητική επανένωση (pics)

Αστυνομία
Pixabay

Ένας άνδρας από την Κίνα ξανασυναντήθηκε με τον γιο του, 24 χρόνια μετά την αρπαγή του παιδιού έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Ο γιος του Guo Gangtang είχε απαχθεί όταν ήταν δύο ετών και ο άνδρας ταξίδευε καλύπτοντας πάνω από 500.000 χιλιόμετρα με μηχανή προκειμένου να τον βρει.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας οι Αρχές μπόρεσαν να ανακαλύψουν την ταυτότητα του γιου χρησιμοποιώντας τεστ DNA. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν δύο ύποπτοι -ένας άνδρας και μία γυναίκα- οι οποίοι συνελήφθησαν σύμφωνα με την Global Times.

Οι δύο ύποπτοι, που διατηρούσαν σχέση εκείνη την εποχή, σχεδίασαν να απαγάγουν ένα παιδί, με πρόθεση να το πουλήσουν. Όταν η γυναίκα είδε τον αγόρι να παίζει μόνο του έξω από το σπίτι του στην επαρχία Σαντόνγκ, το άρπαξε και το πήγε σε σταθμό λεωφορείων, όπου την περίμενε ο σύντροφός της, όπως μεταδίδει το BBC.

Στη συνέχεια το ζευγάρι πήγε με λεωφορείο στη γειτονική επαρχία Χενάν, όπου πούλησε το παιδί. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο γιος του Gangtang ακόμη ζει σε αυτή την περιοχή.

Μετά την αρπαγή του γιου του το 1997, ο Gangtang φέρεται να ταξίδεψε σε περισσότερες από 20 επαρχίες της Κίνας, αναζητώντας πληροφορίες. Στην πορεία έπαθε κατάγματα από τροχαία ατυχήματα, ήρθε αντιμέτωπος με ληστές και χάλασε δέκα μηχανές.

Έχοντας μαζί του φωτογραφίες του γιου του, λέγεται ότι ξόδεψε τις οικονομίες μιας ζωής προσπαθώντας να βρει το παιδί. Κοιμόταν κάτω από γέφυρες και ζητιάνευε όταν ξέμενε από χρήματα.

Ο Guo και η σύζυγός του συγκινημένοι ξέσπασαν σε κλάματα και αγκάλιασαν τον γιο τους όταν επανενώθηκαν στο Λιαοτσένγκ, την Κυριακή, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Ψάχνοντας τον γιο του, ο Gangtang έγινε εξέχων μέλος οργανισμών αναζήτησης ανθρώπων στην Κίνα και βοήθησε τουλάχιστον επτά γονείς να ξαναβρούν τα παιδιά τους που είχαν απαχθεί.

Η εξαφάνιση αυτού του παιδιού αποτέλεσε έμπνευση και για ταινία το 2015, στην οποία πρωταγωνίστησε ο σταρ του Χονγκ Κονγκ Andy Lau.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 17 επαγγέλματα που γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός