ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εστίες κορονοϊού σε πλοία του Βασιλικού Ναυτικού– Μολύνθηκαν απο «κορονοπάρτι» στην Κύπρο

Βρετανία: Εστίες κορονοϊού σε πλοία του Βασιλικού Ναυτικού– Μολύνθηκαν απο «κορονοπάρτι» στην Κύπρο

Πολεμικά πλοία του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού -ανάμεσά τους και η ναυαρχίδα του στόλου HMS Queen Elizabeth- καταγράφουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού μετά από μία «στάση» του πληρώματος στην Κύπρο στις αρχές καλοκαιριού

Σχεδόν τα μισά από τα επτά πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού που ανήκουν στην βρετανική ομάδας κρούσεως αεροπλανοφόρου (UK’s Carrier Strike Group – UK CSG) καταγράφουν θετικά κρούσματα σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Πάνω από 100 κρούσματα εντοπίστηκαν ανάμεσα στο πλήρωμα της ναυαρχίδας του στόλου HMS Queen Elizabeth, που έφυγε από το λιμάνι του Portsmouth τον Μάιο. Εστίες έχουν αναφερθεί και στα πλοία που το συνοδεύουν.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης πρόκειται για άτομα τα οποία είχαν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της Mirror οι ναυτικοί νόσησαν, αφού προηγουμένως είχαν κατέβει στο λιμάνι της Λεμεσού -και συμμετείχαν σε ρέιβ πάρτι στο τέλος Ιουνίου.

Το πλήρωμα έκανε τεστ για να επιστρέψει στο πλοίο, και σύμφωνα με την ίδια πηγή, βρέθηκαν θετικά περίπου 100 άτομα τα οποία ήταν πλήρως εμβολιασμένα.

Πηγές τις οποίες επικαλείται η βρετανική εφημερίδα αναφέρουν πως τα άτομα που νοσούν δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν ενώ ο αριθμός των μολύνσεων, υποχωρεί καθημερινά.

«Στο πλαίσιο των δοκιμών ρουτίνας, ένας μικρός αριθμός του πληρώματος από την ομάδα κρούσης Carrier Strike Group διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19» είπε εκπρόσωπος του Βασιλικού Ναυτικού, ενώ δεν ξεκαθάρισε πόσοι από το πλήρωμα το οποίο αριθμεί γύρω στα 3.700 έχουν κολλήσει.

«Όλο το προσωπικό που έχει αναπτυχθεί έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού και υπάρχουν πολλά μέτρα μετριασμού εν πλω που περιλαμβάνουν μάσκες, αποστάσεις και συστήματα εντοπισμού και παρακολούθησης».

Το HMS Queen Elizabeth, το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ για το Βασιλικό Ναυτικό, έφτασε, στις 30 Ιουνίου στο λιμάνι της Λεμεσού.

Έχοντας αναχωρήσει από το Πόρτσμουθ στις 22 Μαΐου, ο στόλος πραγματοποίησε τη δεύτερη στάση του στην Κύπρο, μετά την αναχώρηση από το λιμάνι της Σικελίας στην Ιταλία.

Τώρα βρίσκεται σύμφωνα με το BBC στον Ινδικό Ωκεανό και αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ιαπωνία.

Το συμβάν δεν επηρεάζει προς το παρόν τις δραστηριότητες του πλοίου. Αν ο ιός συνεχίσει να εξαπλώνεται ωστόσο, τότε θα ακυρωθούν οι επόμενες στάσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού