ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ξεκάθαρος πως δεν θα διεκδικήσει τρίτη προεδρική θητεία ο Νίκος Αναστασιάδης

Αναστασιάδης
AP

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα σε καμία περίπτωση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τέλος στα σενάρια περί διεκδίκησης τρίτης θητείας έβαλε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα σε καμία περίπτωση, και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης είπε, σχετικά με το αν θα «δώσει δαχτυλίδι», πως δεν είναι ούτε βασιλιάς ούτε πρίγκιπας για να χρίσει διάδοχο και παραπέμπει στο παγκύπριο συνέδριο του ΔΗΣΥ για αποφάσεις.

«Το έχω δηλώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσω επανεκλογή το 2023. Και συνεπώς δεν στέκονται οι ισχυρισμοί ότι τάχα θα επιθυμούσα να παραμείνει άλυτο το Κυπριακό για να κερδίσω την εύνοια του λαού για να επανεκλεγώ» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας πως «ο ίδιος υπέβαλα τροποποίηση του Συντάγματος από το 2013 ώστε να περιοριστούν οι θητείες του προέδρου στις δύο. Αυτό έγινε κατορθωτό μετά το 2018. Η απόφαση μου είναι συνειδητή, τελική, οριστική και αμετάκλητη».

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Καύσωνας διαρκείας με 43άρια