ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Νέο περιστατικό φυγής στρατιωτών σε άλλη χώρα λόγω της επέλασης των Ταλιμπάν

Αφγανοί
AP

Αφγανοί στρατιώτες κατέφυγαν στο Πακιστάν αφού έχασαν τον έλεγχο των θέσεών τους από τους Ταλιμπάν.

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως 46 Αφγανοί στρατιώτες αναζήτησαν καταφύγιο στη χώρα αφού έχασαν τον έλεγχο των θέσεών τους στα σύνορα μετά από επιθέσεις μαχητών Ταλιμπάν.

Εκατοντάδες Αφγανοί στρατιώτες και αξιωματούχοι έχουν διαφύγει στο Τατζικιστάν, στο Ιράν και στο Πακιστάν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από επιθέσεις των Ταλιμπάν σε περιοχές των συνόρων.

Αφγανός διοικητής ζήτησε άσυλο στο συνοριακό πέρασμα προς το Τσιτράλ στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πακιστανικός στρατός, προσθέτοντας πως στους στρατιώτες επετράπη να περάσουν με ασφάλεια στο Πακιστάν το βράδυ της Κυριακής.

«Στους Αφγανούς στρατιώτες δόθηκαν τρόφιμα, καταφύγιο και ιατρική φροντίδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα εν μέσω μιας περιόδου κακών σχέσεων μεταξύ των γειτόνων. Το Αφγανιστάν ανακάλεσε τους διπλωμάτες του από το Πακιστάν μετά την απαγωγή της κόρης του Αφγανού πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Οι Ταλιμπάν έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους από τότε που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον Απρίλιο πως θα απέσυραν τα στρατεύματά τους ως τον Σεπτέμβριο, δίνοντας τέλος στην 20ετή στρατιωτική τους παρουσία. Η Ουάσινγκτον έχει πει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αεροπορικά πλήγματα προς υποστήριξη των αφγανικών δυνάμεων που δέχονται επιθέσεις ανταρτών.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Καύσωνας διαρκείας με 43άρια