ΚΟΣΜΟΣ

Σολομοί σχεδόν ψήθηκαν μέσα στο νερό από τις υψηλές θερμοκρασίες!

Σολομοί σχεδόν ψήθηκαν μέσα στο νερό από τις υψηλές θερμοκρασίες!

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό που δείχνει πως ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS!

Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν οι επιστήμονες από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper καθώς εντόπισαν κοπάδι σολομών οι οποίοι σχεδόν ψήθηκαν μέσα στο νερό λόγω των ακραίων θερμοκρασιών!

Τα ψάρια εντοπίστηκαν με πληγές και κόκκινες και λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους - αποτέλεσμα άγχους και έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως εξηγεί ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της Columbia River, οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον ωκεανό στο ποτάμι, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρογονικές περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου ξαφνικά άλλαξαν πορεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κοπάδι έστριψε απότομα στο Little White Salmon River, έναν παραπόταμο του Κολούμπια, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την καυτή ποτάμια περιοχή σαν από «φλεγόμενο κτίριο».

Την ημέρα που τραβήχτηκε το βίντεο, η θερμοκρασία του ποτάμιου νερού είχε εκτιναχθεί στους 21 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασία φονική για τα ανάδρομα αυτά ψάρια στην περίπτωση παρατεταμένης έκθεσής τους.

Ο Βαντενχόιβελ συνέκρινε την κατάσταση που βίωσαν τα ψάρια με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να τρέξει μαραθώνιο σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών.

«Η διαφορά είναι πως για τους σολομούς αυτό δεν είναι αναψυχή. Δεν έχουν επιλογή. Ή θα τα καταφέρουν ή θα πεθάνουν» προσθέτει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της προφυλάκισης - Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση