ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Αρκετοί νεκροί μετά από πυροβολισμούς των Ταλιμπάν σε πορεία

Αφγανιστάν: Αρκετοί νεκροί μετά από πυροβολισμούς των Ταλιμπάν σε πορεία
AP PHOTO/Rahmat Gul

Για αρκετούς νεκρούς στην πόλη Ασανταμπάντ κάνει λόγο το Reuters μετά από πυροβολισμούς των Ταλιμπάν σε πορεία για την ημέρα ανεξαρτησίας του Αφγανιστάν

Την πληροφορία ότι αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ασανταμπάντ του Αφγανιστάν όταν οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ προς τους συμμετέχοντες σε πορεία για την ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά τους πυροβολισμούς επικράτησε χάος με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πόλη Τζαλαλαμπάντ όταν επιχείρησε να ανοίξει την τρίχρωμη σημαία της Ινδίας και να κατεβάσει την σημαία των Ταλιμπάν.

Νωρίτερα, σήμερα, αξιωματούχοι των Ταλιμπάν και του ΝΑΤΟ είχαν ανακοινώσει ανακοινώσει ότι συνολικά 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν είτε από πυρά είτε σε ποδοπατήματα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Ταλιμπάν και κάλεσε τους ανθρώπους, οι οποίοι εξακολουθούν να συνωστίζονται στις πύλες του αεροδρομίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους αν δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ταξιδέψουν.

«Δεν θέλουμε να πειράξουμε κανέναν στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί κατέρρευσε τόσο γρήγορα ο αφγανικός στρατός απέναντι στους Ταλιμπάν: 6 λόγοι για την πανωλεθρία