ΚΟΣΜΟΣ

Απελπισία στο Αφγανιστάν: Δίνουν τα παιδιά μέσα από τα συρματοπλέγματα για να γλιτώσουν

Παιδιά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Δραματικές στιγμές για άλλη μια φορά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με μητέρες να παραδίδουν τα παιδιά τους σε ξένους στρατιώτες
Twitter/Independent

Αφγανιστάν: Δραματικές στιγμές για άλλη μια φορά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με μητέρες να παραδίδουν τα παιδιά τους σε ξένους στρατιώτες για να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν με χιλιάδες ανθρώπους να προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν μπαίνοντας μέσα στους χώρους του «Χαμίντ Καρζάι». Ξεχωριστό κεφάλαιο τα μικρά παιδιά με τις μητέρες τους να μην διστάζουν να τα παραδώσουν στα χέρια ξένων στρατιωτών ελπίζοντας ότι έτσι θα ξεφύγουν από το ζοφερό μέλλον που φαίνεται να έχει ξημερώσει για το Αφγανιστάν.

Σε βίντεο που δημοσιεύουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται μητέρες και άλλοι συγγενείς μικρών παιδιών να παραδίδουν τα παιδιά τους μέσα από συρματοπλέγματα ή πάνω από τοίχους σε στρατιώτες από χώρες της Δύσης που βρίσκονται μέσα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Τις εικόνες κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να απομακρύνει παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες.

«Δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τα παιδιά που είναι ασυνόδευτα» είπε ο Γουάλας στο Sky News υποστηρίζοντας ότι οι εικόνες που μεταδόθηκαν από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι και δείχνουν στρατιώτες να δέχονται να περάσει το συγκεκριμένο παιδί «πιθανότατα υπήρξαν γιατί μέσα στο αεροδρόμιο ήταν η οικογένειά του».

«Δυστυχώς αυτό είναι που συμβαίνει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, να ελέγξουμε όλο αυτό το πλήθος» πρόσθεσε ο Γουάλας συμπληρώνοντας ότι οι Βρετανοί στρατιώτες καλούνται να χειριστούν την απελπισία των Αφγανών που αναζητούν μια έξοδο από το Αφγανιστάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί κατέρρευσε τόσο γρήγορα ο αφγανικός στρατός απέναντι στους Ταλιμπάν: 6 λόγοι για την πανωλεθρία