ΚΟΣΜΟΣ

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις «ανέβασαν» τον Σαρκοζί

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις «ανέβασαν» τον Σαρκοζί

Για πρώτη φορά προηγείται ο Νικολά Σαρκοζί του Σοσιαλιστή αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας CSA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη έδειξε πως ο Σαρκοζί θα ερχόταν πρώτος με 30% στον πρώτο γύρο, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ θα συγκέντρωνε το 28% των ψήφων.

Παρόλα αυτά, στο δεύτερο γύρο ο Γάλλος πρόεδρος εξακολουθεί να χάνει από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, υπολειπόμενος 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Ενώ ο Ολάντ είχε ως τώρα σημαντικό προβάδισμα έναντι του Σαρκοζί, η απάντηση του τελευταίου στην επίθεση της Δευτέρας έχει βελτιώσει την εικόνα του, καθώς η προσοχή της κοινής γνώμης επικεντρώνεται στην ασφάλεια, που είναι παραδοσιακά ένα ατού του προέδρου.

Ο Σαρκοζί εμφανίσθηκε επανειλημμένα στην εθνική τηλεόραση δίνοντας πληροφορίες για την καταδίωξη του δράστη των πυροβολισμών και παριστάμενος σε μια τελετή για τους φονευθέντες στρατιώτες, ενώ ο Ολάντ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να μείνει στο περιθώριο.

Η δημοσκόπηση της CSA, σε δείγμα 1.000 προσώπων, είναι η πρώτη που δείχνει τον Σαρκοζί να αποκτά προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Ολάντ. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFM TV, του ραδιοσταθμού RMC και της εφημερίδας 20 minutes.