ΚΟΣΜΟΣ

Ζαν Πολ Μπελμοντό: Το «ιερό τέρας» του γαλλικού κινηματογράφου και οι γυναίκες της ζωής του

O Mπελμοντό σε φεστιβάλ στη Λυών τον Σεπτέμβριο του 2021
O Mπελμοντό σε φεστιβάλ στη Λυών τον Σεπτέμβριο του 2021
ΑΡ

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, ένας από τους τελευταίους μεγάλους του γαλλικού και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, έφυγε χθες από τη ζωή στα 88 του χρόνια.  

Ο «Μπεμπέλ» όπως τον αποκαλούσαν οι συμπατριώτες του, εμβληματική μορφή της γαλλικής «νουβέλ βαγκ», πέθανε στο σπίτι του, αφήνοντας πίσω περισσότερες από 80 ταινίες. Συνεργάστηκε με τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του, κάνοντας μια τριάδα ταινιών με τον Ζαν Λικ Γκοντάρ και στη συνέχεια ταινίες με τους Αλέν Ρενέ, Λούι Μαλ, Ζαν-Πιερ Μελβίλ και Φρανσουά Tριφό που τον είχε αποκαλέσει ως τον πιο «ολοκληρωμένο Ευρωπαίο ηθοποιό» της γενιάς του.

Το 1964, το περιοδικό Time ανακήρυσσε τον Μπελμοντό «πρόσωπο της σύγχρονης Γαλλίας» και έκτοτε εκείνος επανεφεύρισκε διαρκώς τον εαυτό του σε διάφορους ρόλους.

Ο «άσχημος γόης » της μεγάλης οθόνης, ο μποξέρ που έγινε πρωταγωνιστής, ο ζεν πρεμιέ με την ακατέργαστη αρρενωπότητα, έφυγε χορτασμένος επιτυχίες και έρωτες. Μοιράστηκε τη ζωή του με μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής, χορεύτριες και ηθοποιούς που έγιναν είδωλα.

Όταν τον ρώτησαν για την επιτυχία του στο ασθενές φύλο, ο ίδιος είχε πει πως έχει στυλ και λέγειν, στοιχεία που αρέσουν στις γυναίκες. Και το 1965 σε μία συνέντευξη για τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Τρελός του Πιερό» είχε μιλήσει για τη σχέση με την τότε σύζυγό του, τη χορεύτρια Ελοντί Κονσταντάν με ειλικρίνεια.

«Δεν ζηλεύει όταν σας βλέπει να γυρίζετε με τις πιο όμορφες ηθοποιούς;» τον είχε ρωτήσει η δημοσιογράφος. «Μα και αυτή είναι πολύ, πολύ όμορφη!» είχε απαντήσει εκείνος ευγενικά. Φυσικά, μερικές φορές κάνει σκηνές είχε προσθέσει «αλλά αν δεν το έκανε, αυτό θα ήταν ανησυχητικό. Αν δεν ζήλευε, δεν θα με αγαπούσε », εξηγούσε ήρεμα ο γοητευτικός σύζυγος.

O Mπελμοντό με τη Τζίνα ΛολομπριγκίταΑ.Ρ

Την Ελοντί την γνώρισε στην αρχή της καριέρας του, παντρεύτηκαν το 1953 και απέκτησαν τρία παιδιά: την Πατρίσια το 1954, η οποία πέθανε σε ηλικία 40 ετών, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, τη Φλοράνς το 1960 και τον Πολ, το 1963. Το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει δύο χρόνια μετά τη γέννηση του τελευταίου, το 1965. Μία από τις γυναίκες που τον στιγμάτισαν ήταν η ηθοποιός Ούρσουλα Άντρες, με την οποία έζησε ένα θυελλώδη έρωτα.

Με την πρώτη του σύζυγο, Ελοντί Κονταντάν (δεξιά) και την ηθοποιό Φρανσουάζ Αρνούλ στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1962Α.Ρ

Ακολούθησαν πολλές ιστορίες αγάπης και θυελλώδεις έρωτες που έγιναν πρωτοσέλιδο, ενώ ο Ζαν Πολ Μπελμοντό το 2003 σε ηλικία 70 ετών, έγινε πατέρας για τέταρτη φορά. Οι γυναίκες σταθμοί στην πολυτάραχη ζωή του:

Ελοντί Κωνσταντάν

Η πρώτη του γυναίκα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια χειμερινών διακοπών στην Ελβετία, την εποχή που εκείνη έκανε περιοδείες ως χορεύτρια και παντρεύτηκαν το 1959. Χώρισαν γιατί ο Μπελμοντό ερωτεύθηκε την Ούρσουλα Άντρες.

Ούρσουλα Άντρες

Μετά το διαζύγιό του, βρίσκει ξανά την αγάπη στην αγκαλιά της πανέμορφης ηθοποιού. Oι δυό τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «O Tυχοδιώκτης των Δύο Ηπείρων» και ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Το ειδύλλιο που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, με δημοσιεύματα και φήμες, έληξε οριστικά το 1972.

Λάουρα Αντονέλι

Η Ιταλίδα ηθοποιός υπέκυψε στη γοητεία του Μπελμοντό, αμέσως μετά τον χωρισμό της από την Ούρσουλα Αντρές. Η μούσα του ιταλικού σινεμά μοιράστηκε τη ζωή της με τον ηθοποιό ως και το 1980.

Μαρία Kάρλος Σοτο Μαγιόρ

Eπόμενος μεγάλος «σταθμός» στη ζωή του Μπελμοντό ήταν η ηθοποιός και τραγουδίστρια από τη Βραζιλία, Μαρία Κάρλος Σότο Μαγιόρ. Έμειναν μαζί από το 1980 έως το 1987. Mετά τον χωρισμό τους που ήταν πολιτισμένος και ήρεμος, εκείνη εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ξεκίνησε καριέρα στο τραγούδι. Μέχρι το θάνατό του δεν έχασαν ποτέ επαφή και επικοινωνούσαν συχνά.

Νατί Ταρντιβέλ

Στο τέλος της δεκαετίας του ΄80, ο ώριμος πλέον Μπελμοντό γνωρίζει και ερωτεύεται τη δασκάλα μπαλέτου, Νατί Ταρντιβέλ στο Roland Garros. Θα συζήσουν για πολλά χρόνια, πριν αποφασίσουν να παντρευτούν το 2002. Ένα χρόνο μετά το ζευγάρι έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, τη Στέλλα που σήμερα είναι 18 ετών. Το 2008 η χορεύτρια και ο ηθοποιός έδωσαν τέλος στο γάμο τους.

Μπάρμπαρα Γκαντόλφι

Η τελευταία σύντροφος της ζωής του, ήταν μία πρώην Playmate πολλές δεκαετίες μικρότερή του που τον συνόδευσε στο Φεστιβάλ Καννών το 2011.

Στις Κάννες το 2011 με την τελευταία σύντροφο της ζωής τουΑ.Ρ

Ο Μπελμοντό ήταν τιμώμενο πρόσωπο, όλα τα φλας όμως είχαν πέσει στο μοντέλο που πόζαρε στο εξώφυλλο του βελγικού Playboy. Η σχέση αυτή, που όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ είναι και η τελευταία γνωστή για τον ηθοποιό, έληξε το 2012, μετά απο καταγγελίες οτι επιχείρησε να τον εκμεταλλευθεί οικονομικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα - Άνεμοι έως 9 μποφόρ

Ακρίβεια: Ποιος θα βάλει φρένο; Από τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και αυτοκίνητα

Αυτοκτονία στη Ραφήνα: Ο ταλαντούχος ζωγράφος που έγινε μητροκτόνος και αυτόχειρας