ΚΟΣΜΟΣ

Xάρι - Μέγκαν: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του ζεύγους -Γιατί οι Βρετανοί τους γυρίζουν την πλάτη

O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ
ΑΡ

Κατρακυλάει η δημοτικότητα του Πρίγκιπα Χάρι και της  Μέγκαν Μαρκλ, μήνες μετά την εκρηκτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 'έκπτωτο πριγκηπικό ζεύγος στην Όπρα Ουίνφρεϊ. Εξαιρετικά δημοφιλής παραμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Αρνητική γνώμη για το ζεύγος Σάσεξ έχει η πλειοψηφία των Βρετανών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του YouGov. Μόλις το 34% των Βρετανών βλέπει θετικά τον Πρίγκιπα Χάρι, ποσοστό που πέφτει στο 26% για την Μέγκαν Μαρκλ.

Οι δημοσκόποι αποδίδουν τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης στα «απόνερα» της συνέντευξης που παραχώρησαν οι «έκπτωτοι» του Μπάκιγχαμ τον Μάρτιο στην Όπρα Γουίνφρεϊ και τις δυσάρεστες και ενοχλητικές αποκαλύψεις που έκαναν.

Η θετική γνώμη για τον 36χρονο Πρίγκιπα που ζει πλέον μαζί με τη σύζυγό του σε μία έπαυλη εκατομμυρίων στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, έχει κατρακυλήσει κατά 9 μονάδες, από 43% που ήταν τον Απρίλιο.

Σταθερή πτώση στη δημοτικότητά της βλέπει και η δούκισσα του Σάσεξ. Εκτός από τη συνέντευξή τους, το Yougov αποδίδει την «κατρακύλα» στη «φτωχή ανταπόκριση» του ζεύγους σε γεγονότα, όπως η πανδημία της Covid-19 και η απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Στη μακροσκελή τους ανάρτηση, που δημοσιεύτηκε μέσω της ιστοσελίδας του ιδρύματος Archewell του ζευγαριού, καλούν τους οπαδούς να υποστηρίξουν οργανισμούς, όπως η World Central Kitchen, αλλά δεν ανέφερε το πόσο που θα δώσουν προσωπικά ή λεπτομέρειες για το πώς θα βοηθήσουν.

Λιγότερο δημοφιλής από το ζεύγος παραμένει ο γιός της Πριγκίπισσας Ελισάβετ, Πρίγκιπας Άντριου ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο δίκτυο παιδεραστίας που είχε στήσει ο καταδικασμένος παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν.

Πρώτη στη λίστα με τα πιο δημοφιλή μέλη της βασιλικής οικογένειας παραμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ με 80%, ενώ ακολουθεί ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ (78%) και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον (75%).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα - Άνεμοι έως 9 μποφόρ

Ακρίβεια: Ποιος θα βάλει φρένο; Από τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα μέχρι ηλεκτρικές συσκευές και αυτοκίνητα

Αυτοκτονία στη Ραφήνα: Ο ταλαντούχος ζωγράφος που έγινε μητροκτόνος και αυτόχειρας