ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επτά άνθρωποι πνίγηκαν απο σφοδρές καταιγίδες σε παραλίες της Μεσογείου

Γαλλία: Επτά άνθρωποι πνίγηκαν απο σφοδρές καταιγίδες σε παραλίες της Μεσογείου

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πνιγμό στις θάλασσες της Μεσογείου στη νότια Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές. Παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ κολυμπούσαν, παρά τις προειδοποιήσεις.

Καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι έπληξαν πολλές περιοχές στο νότο της Γαλλίας. Πέντε άνθρωποι, γύρω στα 60 και τα 70 , πέθαναν σε πέντε παραλίες στο Hérault, στα νοτιοδυτικά. Άλλοι δύο άνδρες, ηλικίας 58 και 71 ετών, πνίγηκαν σε δύο παραλίες στο Bouches-du-Rhône, πιο ανατολικά.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Hérault λένε ότι προσπάθησαν να σώσουν άλλα 12 άτομα που κινδύνευσαν να πνιγούν στις παραλίες Agde, La Grande-Motte, Marseillan, Serignan και Vias.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι άνθρωποι μπαίνουν στο νερό όταν οι θάλασσες είναι τόσο τρικυμιώδεις. Είναι μια δραματική μέρα για την περιοχή μας», δήλωσε ο Τζόρνταν Νταρτιέ, δήμαρχος του Vias, όπου ένας άνδρας πνίγηκε όταν έπεσε από βράχο.

Η πυροσβεστική και οι αρχές της περιοχής κάλεσαν τους ανθρώπους να αποφύγουν το κολύμπι. "Οι ακατάστατες θάλασσες κάνουν τις δραστηριότητες στο νερό επικίνδυνες", έγραψε η υπρεσία στο Twitter δημοσιεύοντας βίντεο με κύματα να προσκρούουν στην ακτογραμμή.

Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους των υποβρυχίων ρευμάτων, δήλωσε ο τοπικός πυροσβεστής Aurélien Manenc στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.

«Το νερό είναι ζεστό, νομίζει κανείς ότι θα διασκεδάσει και γρήγορα παρασύρεται προς την ανοιχτή θάλασσα και προς τον βυθό και εξαντλεί τις προσπάθειές του για να επιστρέψει - αυτό προκαλεί πνιγμό ή αρχή πνιγμού»

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα, αστυνομικοί στο Hérault εκκένωναν τις παραλίες χωρίς ναυαγοσώστες. Έχουν εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή, καθώς αναμένονται νέες καταιγίδες και πλημμύρες.

«Η Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει μια μαύρη μέρα για τις ακτές μας», έγραψε η τοπική εφημερίδα Midi Libre.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς

AUKUS: Tύμπανα Ψυχρού Πολέμου μετά τη συμφωνία των «3» ενάντια στην Κίνα- Η απάντηση του Πεκίνου

Πόσοι έλαβαν την 3η δόση το πρώτο 48ωρο: Τι θα γίνει με τον γενικό πληθυσμό και τα Mega εμβολιαστικά

Pfizer και Moderna πιέζουν για την τρίτη δόση: Η προστασία των εμβολίων μειώνεται με τον χρόνο