ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έρευνα από την αντικατασκοπεία για ακροδεξιό εξτρεμισμό στις ειδικές δυνάμεις

Γερμανοί στρατιώτες
AP Photo

Η στρατιωτική υπηρεσία αντικατασκοπείας της Γερμανίας (MAD) διενεργεί έρευνα για δύο υποθέσεις ακροδεξιού εξτρεμισμού στις τάξεις επίλεκτης μονάδας που ανάγονται χρόνια πίσω, ανέφεραν πηγές προσκείμενες σ’ αυτήν την Κυριακή (19/9) στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (KSK), επίλεκτη μονάδα, αναδιοργανώθηκε εξαιτίας σειράς σκανδάλων τα τελευταία χρόνια, όπως ιδίως η κλοπή πυρομαχικών από μέλη της και περιπτώσεις που άνδρες της έκαναν τον χιτλερικό χαιρετισμό, κάτι παράνομο στη Γερμανία.

Οι έρευνες αφορούν έναν αξιωματικό κι έναν υπαξιωματικό.

Ο υπαξιωματικός της KSK κατηγορείται πως επέδειξε την αυτοκρατορική σημαία (μαύρη, λευκή και κόκκινη) πλάι στην ομοσπονδιακή σημαία κατά τη διάρκεια γυμνασίων το 2015.

Ο αξιωματικός φέρεται να διένειμε «μικρό αριθμό» εικόνων ακροδεξιάς εξτρεμιστικής φύσης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας WhatsApp το 2014.

Δεν είναι σαφές αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή αν θα παραπεμφθούν σε δίκες.

Νωρίτερα φέτος, το ομοσπονδιακό και τα κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών ξεκαθάρισαν ότι θα λαμβάνουν εφεξής αυστηρά μέτρα σε περίπτωση που επιδεικνύονται δημόσια η αυτοκρατορική σημαία και πολεμικά λάβαρα τόσο της περιόδου της αυτοκρατορίας, όσο και της περιόδου της ναζιστικής δικτατορίας.

Η απόφαση οφειλόταν στην ανησυχία πως ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες χρησιμοποιούν τα σύμβολα αυτά ως υποκατάστατο της σημαίας με τη σβάστικα, η δημόσια επίδειξη της οποίας αποτελεί ποινικό αδίκημα στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα αναχαιτιστεί ο κορονοϊός: Τρίτη δόση με mRNA εμβόλια και ταυτότητα στην... εστίαση

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα με το καρτ – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 6χρονο

Κορονοϊός: Mε πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς;