ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στη Γερμανία: Δημοσκόπηση δείχνει στο 4% την «ψαλίδα» SPD-CDU

Εκλογές στη Γερμανία
Εκλογές στη Γερμανία: Το χαμηλό ποσοστό των αναποφάσιστων περιορίζει τα περιθώρια των χριστιανικών κομμάτων να βγουν πρώτη δύναμη - Το αφήγημα για αριστερή στροφή δεν πείθει

Εκλογές στη Γερμανία: Το χαμηλό ποσοστό των αναποφάσιστων περιορίζει τα περιθώρια των χριστιανικών κομμάτων να βγουν πρώτη δύναμη - Το αφήγημα για αριστερή στροφή δεν πείθει

Το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών ενόψει των εκλογών στη Γερμανία την προσεχή Κυριακή επιβεβαιώνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Yougov που δημοσιεύτηκε στο Spiegel Online με το SPD να συγκεντρώνει ποσοστό 25%.

Την ίδια ώρα χριστιανικά κόμματα CDU και CSU έχουν καταφέρει να σταματήσουν την πτωτική τάση στις δημοσκοπήσεις, αλλά όχι να την αντιστρέψουν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τα κόμματα αυξάνουν μεν την εκλογική τους δύναμη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κατά μια μονάδα, ωστόσο το ποσοστό τους κυμαίνεται στο 21%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14% (-1%), το ακροδεξιό AfD με 12% (+1%), οι Φιλελεύθεροι με 11% (+1%) και το κόμμα Η Αριστερά με 7% (-1%).

Τα 3/4 έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν στις εκλογές στη Γερμανία

Στην ίδια δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή. Το 15% δεν έχει λάβει ακόμη την τελική απόφαση, ένα 9% αρνείται να απαντήσει και το 1% δηλώνει «δεν ξέρω».

Ο υψηλός αριθμός των ψηφοφόρων που έχουν αποφασίσει σε ποιο κόμμα θα δώσουν την ψήφο τους και ο χαμηλός αριθμός των αναποφάσιστων σημαίνει ότι τα περιθώρια των κομμάτων να κερδίσουν νέους ψηφοφόρους έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό.

Συνεπώς, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο για τo CDU και το CSU να δημιουργήσουν τις τελευταίες τρεις ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές ένα πολιτικό κλίμα που να τους ευνοεί.

Πάντως, το κεντρικό τους αφήγημα εδώ και δύο εβδομάδες για αριστερή στροφή στη Γερμανία σε περίπτωση που τα χριστιανικά κόμματα δεν βγουν πρώτη πολιτική δύναμη, δεν φαίνεται να πείθει.

Πηγή: Deutsche Welle

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI