ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Ετοιμάζουν νόμο για άδεια δύο ημερών για τον θάνατο κατοικίδιου ζώου

Κολομβία: Ετοιμάζουν νόμο για άδεια δύο ημερών για τον θάνατο κατοικίδιου ζώου
Oι άνθρωποι θα βοηθηθούν να ξεπεράσουν τον πόνο και τη θλίψη από την απώλεια των αγαπημένων κατοικίδιών τους χωρίς να απασχολούνται με θέματα εργασίας
PIXABAY

Oι άνθρωποι θα βοηθηθούν να ξεπεράσουν τον πόνο και τη θλίψη από την απώλεια των αγαπημένων κατοικιδίων τους χωρίς να απασχολούνται με θέματα εργασίας

Πρόταση για χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών σε εργαζόμενους στην περίπτωση που πεθάνει το κατοίκιδιό τους προτείνει βουλευτής στην Κολομβία. Σύμφωνα με τον βουλευτή του Φιλελεύθερου Κόμματος, Αλεχάντρο Κάρλος Τσακόν, η άδεια θα πρέπει να είναι διάρκειας δύο ημερών.

Σύμφωνα με τον Κολομβιανό βουλευτή που παρουσίασε την πρότασή του για την άδεια σε περίπτωση θανάτου κατοικίδιου, «ορισμένοι δεν έχουν παιδιά αλλά έχουν ένα πολυαγαπημένο ζώο με το οποίο αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση».

Βάσει της πρότασής μου, είπε ο Τσακόν σύμφωνα με την ιστοσελίδα El Tiempo, οι άνθρωποι θα βοηθηθούν να ξεπεράσουν τον πόνο και τη θλίψη από την απώλεια των αγαπημένων κατοικίδιών τους χωρίς να απασχολούνται με θέματα εργασίας.

Ο Τσακόν υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αφορά την πλειονότητα των οικογενειών στην Κολομβία επικαλούμενος έρευνες σύμφωνα με τις οποίες 6 στα 10 νοικοκυριά στην χώρα του έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο ζώο.

Η πρόταση του βουλευτή δεν περιγράφει επακριβώς τα είδη των κατοικίδιων ζώων αρκούμενος στην περιγραφή ότι αφορά ζώα με τα οποία ο ιδιοκτήτης τους ανέπτυξε «μια στενή συναισθηματική σχέση».

Προϋπόθεση για την άδεια θα είναι ο εργαζόμενος να έχει ενημερώσει τον εργοδότη ότι έχει κατοικίδιο ζώο αλλά και να παρέχει πιστοποιητικό για τον θάνατο του ζώου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας στο Newsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές»

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI