ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Νότια Κορέα: Δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ με 3.273 νέες μολύνσεις

Κορονοϊός - Νότια Κορέα: Δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ με 3.273 νέες μολύνσεις

Κορονοϊός: Για πρώτη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στη Νότια Κορέα ξεπέρασαν το όριο των τριών χιλιάδων, ανακοίνωσε η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) σήμερα Σάββατο.

Το λεγόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας κατά τα φαινόμενα επέτεινε εορταστικό τριήμερο.

Διαγνώστηκαν 3.273 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, αριθμός που συνέτριψε το ρεκόρ της προηγουμένης (2.434), εκ των οποίων 3.245 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Άλλοι επτά ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το ίδιο διάστημα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έφθασε μέχρι σήμερα τους 2.441 νεκρούς επί συνόλου 298.402 κρουσμάτων.

Το 77% των κρουσμάτων που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα εντοπίστηκαν στη Σεούλ και γύρω από την μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, όπου ζει περίπου ο μισός από τον πληθυσμό των 52 εκατ. κατοίκων.

Τόσο ο δείκτης θνητότητας, όσο και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, στο 0,82% και στους 339 αντίστοιχα, κυρίως χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού, που έδωσε την έμφαση στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής μορφής της νόσου.

Μέχρι χθες στη χώρα των 52 εκατομμυρίων κατοίκων είχε λάβει μια δόση εμβολίου για την COVID-19 το 72,3% του πληθυσμού (37,13 εκατ. πολίτες), ενώ το 44% (22,58 εκατ.) έχει ανοσοποιηθεί πλήρως.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αν δεν πάμε σε τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά σχολεία, θα έχουμε πρόβλημα...

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον πατέρα που αρνήθηκε να κάνει το παιδί του self test στο σχολείο

Κορονοϊός - Πανεπιστήμια: Όλα τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν στα ΑΕΙ - Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ