ΚΟΣΜΟΣ

McDonald’s: Απέσυραν τη ρόζ γλίτσα από τα χάμπουργκερ

McDonald’s: Απέσυραν τη ρόζ γλίτσα από τα χάμπουργκερ

Ολόκληρη εκστρατεία αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ο τηλεοπτικός σεφ Τζέιμι Όλιβερ προκειμένου να αποσυρθεί ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’s.


Συγκεκριμένα το συστατικό αυτό χρησιμοποιούσαν προκειμένου να μετατατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Όλιβερ προκάλεσε κυριολεκτικά σάλο στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά υδροξείδιο του αμμωνίου (E527).

Τα McDonald’s απέσυραν τελικά την ουσία αυτή από τα προϊόντα τους.

Από την πλευρά του ο Τοντ Μπέικον διευθυντής του αρμόδιου τμήματος των McDonald’s στις ΗΠΑ, αρνήθηκε ότι η απόφαση της αλυσίδας εστιατορίων είχε σχέση με την εκστρατεία του Όλιβερ.

«Η απόφαση να αφαιρέσουμε αυτό το προϊόν από το σύστημα των McDonald’s δε συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά με την απόφασή μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια εναρμόνισης των παγκόσμιων προτύπων στα υλικά του ωμού βοδινού. Τα McDonald’s εναρμονίζονται με τα κυβερνητικά προαπαιτούμενα και κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων» δήλωσε χαρακτηριστικά .