ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Όλη η αλήθεια για τον θάνατο της Mahjubeen Hakimi

Αφγανιστάν: Όλη η αλήθεια για τον θάνατο της Mahjubeen Hakimi

Αφγανιστάν: Όχι, οι Ταλιμπάν δεν αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ του Αφγανιστάν - Η Mahjabeen Hakimi βρέθηκε νεκρή στις 6 Αυγούστου 2021, ημέρες πριν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην πόλη της Καμπούλ. Ο θάνατός της δεν προήλθε από αποκεφαλισμό. Η Mahjabeen εργαζόταν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και συμμετείχε ερασιτεχνικά σε τοπική ομάδα βόλεϊ.

Μεγάλη διάδοση σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνώρισε η είδηση ότι οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν την Mahjubeen Hakimi, αθλήτρια στην εθνική ομάδα βόλεϊ του Αφγανιστάν.

Στα υπό εξέταση άρθρα αναφερόταν ότι η αθλήτρια από το Αφγανιστάν αποκεφαλίστηκε στις αρχές του Οκτωβρίου και απείλησαν την οικογένειά της να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανέναν.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το altnews.in, πρώην μέλος του IFCN στην Ινδία, η Mahjabeen Hakimi βρέθηκε νεκρή πριν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην Καμπούλ.

Η αρχική είδηση που ήθελε τους Ταλιμπάν να αποκεφάλισαν αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ καταρρίφθηκε, καθώς η κοπέλα αφενίς έπαιζε σε ερασιτεχνική τοπική ομάδα και αφετέρου σκοτώθηκε μία εβδομάδα πριν την πτώση της Καμπούλ.

Συμπερασματικά, η Mahjabeen Hakimi βρέθηκε νεκρή στις 6 Αυγούστου 2021, μία εβδομάδα πριν από την πτώση της Καμπούλ στους Ταλιμπάν. Επιπροσθέτως οι φωτογραφίες που από το Aamaj News, Matiullah Shirzad, έδειξαν ότι δεν αποκεφαλίστηκε. Εργαζόταν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και το βόλεϊ ήταν ένα από τα χόμπι που είχε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Λίλη: Με έχουν «χαλάσει» πράγματα που είδα στο GNTM - Γιατί κυκλοφορώ με μπαστούνι

Καιρός – Μαρουσάκης: Πότε περιμένουμε τις περισσότερες βροχές στο νέο κύμα κακοκαιρίας

Δεν ξεχνώ: Έργα και Ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου – Επεισόδιο 1