ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ο αυστριακός στρατός εκπαίδευσε με επιτυχία δύο σκύλους για να οσφρίζονται τον κορονοϊό

Αυστρία σκύλοι κορονοϊός
Στην Αυστρία εκπαιδεύτηκαν σκύλοι για να ανιχνεύουν τον κορονοϊό.
Associated Press/Ronald Zak

Αυστρία: Δύο σκύλοι εκπαιδεύτηκαν από τον αυστριακό στρατό προκειμένου να ανιχνεύουν μέσω της όσφρησης του τον κορονοϊό.

Ο αυστριακός στρατός εκπαίδευσε με επιτυχία δύο σκύλους για να ανιχνεύουν με την όσφρησή τους την Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του άλλες μελέτες παγκοσμίως ότι τα σκυλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναγνωρίζουν φορείς του ιού.

Κλινικές δοκιμές σε ολόκληρο τον κόσμο από την Ταϊλάνδη έως τη Βρετανία έχουν βρει ότι οι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιούν την ισχυρή όσφρησή τους για να εντοπίζουν τον κορονοϊό με υψηλού βαθμού ακρίβεια, προτείνοντας να χρησιμοποιούνται ως ένα επιπλέον μέσο ασφάλειας σε μαζικές εκδηλώσεις και σε εισόδους στα σύνορα.

Αεροδρόμια στη Φινλανδία και τη Χιλή άρχισαν να χρησιμοποιούν πέρυσι σκύλους για να ελέγχουν τις αφίξεις τους για την Covid-19.

Οι αυστριακές αρχές εκπαίδευσαν πλήρως δύο σκύλους, έναν βελγικό ποιμενικό και ένα ροτβάιλερ, προκειμένου να εντοπίζουν την οσμή της Covid-19, αφότου μύρισαν περισσότερα από 3.000 δείγματα, μεταξύ άλλων από χρησιμοποιημένες μάσκες προσώπου, με ένα ποσοστό επιτυχίας «πολύ πάνω από το 80%», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Κλαούντια Τάνερ.

«Γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι οι σκύλοι μας μπορούν να ανιχνεύουν με την όσφρησή τους διάφορα υλικά… Όμως, αυτό που καταφέραμε εδώ είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», επισήμανε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας σκύλος που έχει εκπαιδευθεί στην έρευνα για άλλα υλικά χρειάζεται περίπου 2 εβδομάδες για να μπορέσει να υποδεικνύει ποια δείγματα φέρουν την Covid-19 και επιπλέον τρεις μήνες για να εκπαιδευθεί πλήρως σε αυτό, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κέντρου εκπαίδευσης σκύλων του στρατού, ο συνταγματάρχης Ότο Κόπιτς.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μη εμβολιασμένους

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 21χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τον ντελιβερά (vid)

Σε σοκ η οικογένεια της μαραθωνοδρόμου - Πριν δύο χρόνια πέθανε και το άλλο τους παιδί