ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κατάσχεσαν ποσότητα-μαμούθ 920 κιλών κοκαΐνης – Την είχαν κρύψει σε εξαρτήματα για κήπο

Κατάσχεση κοκαΐνης ΗΠΑ
Σε μια από τις σημαντικότερες κατασχέσεις κοκαΐνης προχώρησαν οι αρχές των ΗΠΑ
AP PHOTO

Σε μια από τις σημαντικότερες κατασχέσεις κοκαΐνης προχώρησαν οι αρχές των ΗΠΑ

Σχεδόν ένας τόνος ήταν η κοκαΐνη που κατάσχεσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ εντοπίζοντας σε ένα φορτίο με εξαρτήματα εργαλείων για κήπο τα ναρκωτικά που είχαν προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα τα στελέχη της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) ανακοίνωσαν και τη σύλληψη τριών ατόμων σχετικά με την υπόθεση της κατάσχεσης των συνολικά 920 κιλών κοκαΐνης. Όπως είπαν χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας την υπόθεση πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών με προορισμό τη Νέα Υόρκη που κατασχέθηκε την τελευταία δεκαετία.

«Μια «καταιγίδα» κοκαΐνης αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κατασχέθηκε πριν να σκορπίσει τον όλεθρο στα νοτιοανατολικά. Η κατάσχεση σηματοδοτεί την αλλαγή τακτικής απέναντι στο εμπόριο ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη με τις κατασχέσεις κοκαΐνης να έχουν αυξηθεί κατά 150% την τελευταία χρονιά» δήλωσε ο επικεφαλής της DEA, Ρέι Ντόνοβαν.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να εκτυλίσσεται τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν συνελήφθη ο Χόρχε Απόντε Γκουζμάν, να οδηγεί ένα νοικιασμένο βαν σε μια αποβάθρα στο Νιού Τζέρσεϊ παραλαμβάνοντας 460 κιλά κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη μέσα στα μεταλλικά εξαρτήματα.

Ο Γκουζμάν στη συνέχεια συναντήθηκε με τους δύο συνεργούς του σε σπίτι στο Νιού Τζέρσεϊ όπου οι πράκτορες της DEA εντόπισαν και τα υπόλοιπα ναρκωτικά. Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν πλέον το ενδεχόμενο ισόβιας κάθειρξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Θλίψη για τη μαραθωνοδρόμο Δήμητρα Ιορδανίδου – Το χρονικό της τραγωδίας που «πάγωσε» τη Θεσσαλονίκη