ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Πατέρας πούλησε την 9χρονη κόρη του για νύφη σε 55χρονο -«Παρακαλώ μην την χτυπάς»

9χρονη πουλήθηκε για νύφη στο Αφγανιστάν
Σοκ προκαλεί το ρεπορτάζ του CNN από το Αφγανιστάν με έναν πατέρα να πουλάει την 9χρονη κόρη του σε έναν 55χρονο προκειμένου να αγοράσει φαγητό
CNN

Σοκ προκαλεί το ρεπορτάζ του CNN από το Αφγανιστάν με έναν πατέρα να πουλάει την 9χρονη κόρη του σε έναν 55χρονο προκειμένου να αγοράσει φαγητό

Σάλο έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ του CNN από το Αφγανιστάν στο οποίο έχει καταγραφεί η πώληση μιας 9χρονης από τον πατέρα της σε έναν 55χρονο για νύφη επειδή, όπως είπε, ήθελε να βρει χρήματα για να αγοράσει φαγητό.

Σύμφωνα με το CNN την ημέρα της «αγοραπωλησίας» o πατέρας της μικρής Parwana Malik είπε με κλάματα στον 55χρονο γαμπρό να μην χτυπάει την κόρη του. «Αυτή είναι η νύφη σου, να την προσέχεις σε παρακαλώ. Εσύ είσαι τώρα υπεύθυνος γι’ αυτήν. Παρακαλώ μην την χτυπάς» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της 9χρονης.

Η οικογένεια της Parwana υποστήριξε ότι δεν είχε άλλη επιλογή και γι’ αυτό πλέον συγκαταλέγεται στις οικογένειες που υποχρεώνονται να πουλήσουν τις κόρες τους για νύφες προκειμένου να επιβιώσουν καθώς το Αφγανιστάν βυθίζεται στην ανθρωπιστική κρίση.

Η Parwana και η οικογένειά της ζούσαν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζώντας με την ανθρωπιστική βοήθεια που τους παρέχεται και την εργασία για την οποία αμείβονταν με 2 δολάρια την ημέρα.

Από τον περασμένο Αύγουστο, όμως, όταν οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια έχει παγώσει με τις συνέπειες να είναι εμφανείς σε οικογένειες όπως αυτή της 9χρονης.

Παρόμοια κατάληξη με την Parwana είχε και η 12χρονη αδελφή της την οποία ο πατέρας της είχε πουλήσει ως νύφη λίγους μήνες νωρίτερα επικαλούμενος και τότε την ανάγκη της οικογένειας να επιβιώσει.

«Ο πατέρας μου με πούλησε γιατί δεν είχαμε ψωμί, ρύζι και αλεύρι. Με πούλησε σε έναν ηλικιωμένο άνδρα» δήλωσε η 9χρονη με τον πατέρα της να φέρεται να μην μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια από τις ενοχές.

Σύμφωνα με το CNN o πατέρας της 9χρονης πήρε περίπου 1.800 ευρώ σε μετρητά, πρόβατα αλλά και κάποιο κομμάτι γης με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι αυτά θα κρατήσουν την οικογένειά του για λίγους μήνες. «Είμαστε οχτώ άνθρωποι στην οικογένεια. Πρέπει να πουλήσω για να κρατήσω ζωντανά τα άλλα μέλη της οικογένειας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της 9χρονης.

Όσο για τον σύζυγο της 9χρονης δήλωσε ότι θα την προσέχει σαν παιδί καθώς έχει ήδη μια γυναίκα. «Ηταν φτηνή και ο πατέρας της πολύ φτωχός και χρειαζόταν χρήματα. Θα εργάζεται στο σπίτι μου. Δεν θα την χτυπάω. Θα της φέρομαι όπως στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Θα είμαι ευγενικός» υποστήριξε ο 55χρονος σύζυγος της 9χρονης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Θηρίο: Η συγκλονιστική ανάρτηση – απάντηση στον Τάσο Ξιαρχό (pics)