ΚΟΣΜΟΣ

Λάμψη πολλών αστέρων στο LACMA: Οι διασημότητες που έκλεψαν την παράσταση στο κόκκινο χαλί

H Mάιλι Σάιρους
H Mάιλι Σάιρους
A.P

Διάσημα ονόματα του θεάματος φόρεσαν τα καλά τους το βράδυ του Σαββάτου (6/11) και έδωσαν το παρών στο Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες για το ετήσιο Lacma LACMA Art + Film Gala.

O Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ όπως επίσης και οι ζωγράφοι Kehinde Wiley και Amy Sherald, που φιλοτέχνησαν τα πορτρέτα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ, ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.

Σε ρόλο «οικοδεσπότη» ο οίκος μόδας Gucci ενώ παρουσιαστές ήταν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η «γκουρού» του μουσείου Eύα Τσόου.

Η Σαλμα ΧάγιεκΑ.Ρ

Το φετινό 10ο γκαλά συμπίπτει με τα εγκαίνια δύο εκθέσεων: με τίτλο «The Obama Portraits Tour» και «Black American Portraits».

Όλα τα μεγάλα ονόματα από τον κινηματογράφο, τη μουσική, αλλά και τον κόσμο των επιχειρήσεων, όπως ο μεγιστάνας της Αmazon Τζεφ Μπέζος με τη σύντροφό του, Λόρεν Σάντσες ήταν εκεί.

Από τη Μάιλι Σάιρους, τη τη Ντακότα Τζόνσον, την Εύα Λονγκόρια και την Έλ Φάνινγκ, μέχρι τα διάσημα αδέρφια της 7ης τέχνης, Μάγκι και Τζέικ Γκίλενχαλ και τη Σιένα Μίλερ μέχρι τους συντελεστές της τεράστιας επιτυχίας του Netflix Squid Game.

Η Kίρστεν Ντανστ έκανε μια σπάνια εμφάνιση στο κόκκινο χαλί με τον αρραβωνιαστικό Τζέσε Πλέμονς Το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε το 2017 υποδέχτηκε το δεύτερο παιδί του τον Σεπτέμβριο.

Η «ιέρεια του τένις» Σερένα Γουίλιαμς φωτογραφήθηκε επίσης στην εκδήλωση με ένα ριχτό μαύρο φόρεμα με δραματικά πουπουλένια γάντια, στο πλευρό του συζύγου της Alexis Ohanian.

Η Σάλμα Χάγιεκ και η Τζόντι Τέρνερ Σμιθ εθεάθησαν επίσης με εκθαμβωτικά φορέματα, το ίδιο και η Πάρις Χίλτον που επέλεξε το λιτό λευκό.

O Γιουνγκ-γιάε Λι από το Squid GameΑ.Ρ

Παρούσα και η 24χρονη εκτυφλωτική σύντροφος του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Καμίλα Μορόνε που περπάτησε στο κόκκινο χαλί χωρίς τον 46χρονο πρωταγωνιστή από το «Λύκο της Γουόλ Στριτ».

Τα επίσημα πορτρέτα του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της πρώτης κυρίας Μισέλ Ομπάμα εκτίθενται από σήμερα 7 Νοεμβρίου στο Μουσείο Τέχνης του Λος Άντζελες (LACMA). Οι πίνακες του ζεύγους Ομπάμα αποκλίνουν έντονα από τους παραδοσιακούς πίνακες του Λευκού Οίκου - τόσο σε χρώμα όσο και σε στυλ.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που φιλοτέχνησαν το πορτρέτο προέδρου Αφροαμερικανοί καλλιτέχνες, ο Kehinde Wiley από το Λος Άντζελες που ζωγράφισε το πορτρέτο του προέδρου Ομπάμα και η Amy Sherald, η οποία κατάγεται από τη Τζόρτζια και είναι η καλλιτέχνης πίσω από την απεικόνιση της πρώτης κυρίας.

«Το πορτρέτο της Μισέλ Ομπάμα την δείχνει σε μια πολύ κομψή και χαλαρή πόζα», λέει η Christine Y. Kim, Επιμελήτρια Σύγχρονης Τέχνης στο LACMA. «Φοράει ένα φόρεμα που έχει σχεδόν ένα γεωμετρικό μοτίβο και σχετίζεται με τις παραδόσεις των Αφροεμερικανών και την ιστορία της τέχνης τους».

Το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα έχει επίσης συμβολισμούς. «Κάθεται σε μια καρέκλα σε μια κάπως χαλαρή στάση. Φοράει πουκάμισο και κοστούμι αλλά με ανοιχτό το επάνω κουμπί. Είναι σε ένα όμορφο φόντο με λουλούδια που σχετίζονται με την πόλη του Σικάγο, τη Χαβάη και την Κένυα, τρία στοιχεία από το υπόβαθρο και την ιστορία του».

Τα πορτρέτα των Ομπάμα έχουν ήδη μεγάλη απήχηση στον κόσμο της τέχνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Τούνη: Απάντησε για την οικειοθελή της αποχώρηση από το «J2US» και τις φήμες περί εγκυμοσύνης

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο και με βίασε» - Σοκάρουν οι καταθέσεις κατά γνωστού ηθοποιού

Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στην Αττική; Τέσσερις σεισμολόγοι απαντούν στο Newsbomb.grτζεφ