ΚΟΣΜΟΣ

Κλίο Σμίθ: Αυστραλός μηνύει ένα απο τα μεγαλύτερα κανάλια - Τον «στοχοποίησε» λανθασμένα ως απαγωγέα

H Kλίο Σμιθ
H Kλίο Σμιθ
ΑΡ

Η υπόθεση απαγωγής της Κλίο Σμιθ σόκαρε την Αυστραλία. Ο άνδρας που κατονομάστηκε εσφαλμένα ως δράστης μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια της χώρας.

Η 4χρονη Κλίο Σμιθ, η «Μαντλίν της Αυστραλίας» όπως τη βάφτισαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σώθηκε από την αστυνομία 18 ημέρες μετά την απαγωγή της από το κάμπινγκ όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Η μικρή σώθηκε από το σπίτι ενός άγνωστου άνδρα στις 3 Νοεμβρίου. Η αστυνομία είχε κατηγορήσει για την απαγωγή της τον Τέρενς Κέλι. Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύλληψή του ωστόσο, το δίκτυο Seven δημοσίευσε λανθασμένα φωτογραφίες ενός άλλου Αβορίγινα με το ίδιο όνομα.

Οι δικηγόροι του είπαν ότι το Seven πλήγωσε σημαντικά τον χαρακτήρα και τη φήμη του, εμφανίζοντάς τον λανθασμένα ως τον κύριο ύποπτο. Στη βιασύνη μετά την εύρεση της Κλίο , ο ειδησεογραφικός οργανισμός «ανέβασε» τέσσερις φωτογραφίες από τον λογαριασμό του Φλάουερς στο Facebook – όπου χρησιμοποιούσε το πατρικό όνομα της μητέρας του, Κέλι - χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Στη συνέχεια, το Seven δημοσίευσε τη φωτογραφία του σε πολλές εκπομπές, ένα διαδικτυακό άρθρο ειδήσεων και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου κατονόμαζε τον κύριο Φλάουερς με τίτλους όπως: «Ιδού ο άνδρας που κατηγορείται για την απαγωγή της Κλέο Σμιθ».

Η δημοσίευση των φωτογραφιών από το κανάλι στις 3 Νοεμβρίου ήταν οι πρώτες που ενημέρωναν το κοινό για τον ύποπτο στην υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα. Ο σταθμός ενημερώθηκε για το λάθος του την ίδια ημέρα της δημοσίευσης και μετά «αφαίρεσε αμέσως» τις φωτογραφίες. Ζήτησε συγγνώμη διαδικτυακά και σε εκπομπές την επόμενη μέρα.

«Νεαρός πατέρας και ο ίδιος ο Φλάουερς δεν είχε καμία σχέση με την απαγωγή της Κλίο και οι φωτογραφίες του στο Facebook δεν θα έπρεπε να έχουν χρησιμοποιηθεί», ανέφερε το δίκτυο. Όμως οι δικηγόροι του είπαν ότι η δημοσίευση είχε προκαλέσει άγχος και προβλήματα στον ίδιο και την οικογένειά του.

«Οι δημοσιεύσεις του Seven Network οδήγησαν στο να γίνει ο κύριος Flowers αντικείμενο μίσους σε όλο το έθνος και τον κόσμο και οδήγησε στο να νοσηλευτεί με σοβαρή κρίση πανικού», ανέφεραν οι δικηγόροι του.

«Είναι πολύ ανησυχητικό για τον ίδιο και την οικογένειά του το γεγονός ότι μια μεγάλη εταιρεία μέσων ενημέρωσης δημοσιοποιεί μια ιστορία αυτού του μεγέθους χωρίς να είναι απολύτως βέβαιη για την ακρίβειά της. Το αποτέλεσμα αυτού του ουσιαστικού λάθους ήταν καταστροφικό».

Η Seven δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα. Ο «κανονικός» ύποπτος έχει κατηγορηθεί για αδικήματα απαγωγής και πρόκειται να δικαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Τι θα πει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό

Πολυτεχνείο: Ένταση στην πύλη! Πέταξαν το στεφάνι των Ελλήνων βουλευτών

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)

Πανδημία: Όχι σε νέα μέτρα και lockdown σε μη εμβολιασμένους – Τα πρώτα φύλλα πορείας σε γιατρούς