ΚΟΣΜΟΣ

Focus: Στον ηγέτη των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ το υπουργείο Οικονομικών,στους Πράσινους το ΥΠΕΞ

Κρίστιαν Λίντνερ
Κρίστιαν Λίντνερ
ΑP

Στην τελική φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία, σύμφωνα με το περιοδικό Focus που αποκαλύπτει τα βασικά μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Όλαφ Σολτς.

Στην τελική φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Γερμανία, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Υπό τον Όλαφ Σολτς (SPD).

Όπως αναφέρει το περιοδικό, υπουργός Οικονομικών θα είναι ο αρχηγός του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, ενώ η υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ θα είναι η επόμενη υπουργός Εξωτερικών και ο συμπρόεδρός της, Ρόμπερτ Χάμπεκ θα αναλάβει ένα νέο υπερ-υπουργείο Οικονομίας, στο οποίο θα προστεθεί και η πολιτική για το Κλίμα. Ο κ. Χάμπεκ θα είναι και Αντικαγκελάριος.

Η νυν υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD) φαίνεται ότι έχει σημαντικές πιθανότητες να παραμείνει στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον βουλευτής, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναλαμβάνει το στέλεχος του FDP Μίχαελ Τόιρερ, ενώ στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παραμένει ο Χουμπέρτους Χάιλ (SPD).

Η βουλευτής του FDP Μαρί-Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν προορίζεται για το υπουργείο 'Αμυνας, ενώ στους Φιλελεύθερους θα δοθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον Φόλκερ Βίσινγκ ή τον Μάρκο Μπούσμαν.

Οι Πράσινοι αναμένεται να αναλάβουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ενδέχεται να διευρυνθεί με αρμοδιότητες για το Περιβάλλον, με την Στέφι Γκρούνε, αλλά και το υπουργείο Οικογένειας, με την Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ. Το υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας θα ανατεθεί στην Μπέρμπελ Κόφλερ του SPD, ενώ προσωπάρχης της Καγκελαρίας θα είναι ο στενός συνεργάτης του Όλαφ Σολτς, Βόλφγκανγκ Σμιτ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

The Voice: Αδερφός γνωστής τραγουδίστριας πέρασε «αέρα» από τα knockouts (video)

J2US: Η αποχώρηση που δεν περίμενε κανείς και τα νέα ζευγάρια! (videos)