ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Γιατρός τριπλά εμβολιασμένος από τα πρώτα κρούσματα – «Κόλλησα στο Λονδίνο»

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Γιατρός τριπλά εμβολιασμένος από τα πρώτα κρούσματα – «Κόλλησα στο Λονδίνο»
«Κόλλησα την Όμικρον σίγουρα στο Λονδίνο, είπε στον Guardian.
AP

Ένας γιατρός που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους στον κόσμο που μολύνθηκε με την μετάλλαξη «Όμικρον» πιστεύει ότι μολύνθηκε στο Λονδίνο.

Ο Elad Maor – σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian - βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για ένα συνέδριο το οποίο παρακολούθησε για τρεις ημέρες από 20 έως τις 23 Νοεμβρίου.

Ο 45χρονος Ισραηλινός καρδιολόγος έμεινε για τέσσερις νύχτες σε ξενοδοχείο στο Ίσλινγκτον του Λονδίνου και μετά την επιστροφή του στο σπίτι παρουσίασε συμπτώματα και στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στις 27 Νοεμβρίου.

guardian.jpg
Το δημίευμα της Guardian.

«Κόλλησα την Όμικρον σίγουρα στο Λονδίνο, είπε στον Guardian.

Ο πατέρας τριών παιδιών εξήγησε ότι έκανε PCR τεστ στις 20 Νοεμβρίου μετά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και ξανά την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τους ισραηλινούς ταξιδιωτικούς κανονισμούς, και τα δύο ήταν αρνητικά.

Όταν επέστρεψε στο Τελ Αβίβ στις 24 Νοεμβρίου, έκανε ένα τρίτο τεστ PCR, το οποίο επίσης ήταν αρνητικό.

krousma-metalaxi-omikron.webp
Ο Elad Maor.

Είπε ακόμα ότι η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι μολύνθηκε την τελευταία ημέρα των συναντήσεων που είχε στην βρετανική πρωτεύουσα ή στο αεροδρόμιο.

Ο Δρ. Maor έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού ενώ όπως ανέφερε αν δεν το είχε κάνει, τότε το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν χειρότερο από τον πυρετό, τον μυϊκό πόνο και τον πονόλαιμο που είχε μέχρι στιγμής.

Τέσσερις πλήρως εμβολιασμένοι βρέθηκαν θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον

Τέσσερις άνθρωποι στη νότια Γερμανία βρέθηκαν θετικοί στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά της covid-19, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές του κρατιδίου της Βάδης- Βιρτεμβέργης.

Τρεις από τους ασθενείς είχαν επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 26 και 27 Νοεμβρίου και ο τέταρτος είναι μέλος της οικογένειας του ενός, πρόσθεσαν.

"Και οι τέσσερις είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η ανάλυση που έγινε από την κρατική υπηρεσία υγείας επιβεβαίωσε ότι όλοι τους έχουν μολυνθεί από το νέο στέλεχος ανησυχίας", επεσήμαναν οι υγειονομικές αρχές, προσθέτοντας ότι και οι τέσσερις εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και έχουν μπει σε καραντίνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ, αυτό έχω πάντα στην τσάντα μου

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Σχέδιο ασφαλή Χριστούγεννα: Αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης, μέτρα στα θεματικά πάρκα, self test