ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - Κορονοϊός: Κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον βρέθηκε και στο Παρίσι

Γαλλία - Κορονοϊός: Κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον βρέθηκε και στο Παρίσι
Το πρόσωπο, που βρέθηκε να έχει μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον, είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Νιγηρία.
AP

Ένα κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον της Covid-19 βρέθηκε στην ευρύτερη διοικητική περιοχή Παρισιού/Ιλ-ντε-Φρανς, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV επικαλούμενο τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Το πρόσωπο, που βρέθηκε να έχει μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον, είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Νιγηρία, πρόσθεσε το BFM TV.

Η Όμικρον, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη νότια περιοχή της Αφρικής και για την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δηλώσει πως δημιουργεί «πολύ υψηλό» κίνδυνο εξάρσεων των λοιμώξεων, έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.

Βασικός εχθρός αυτή τη στιγμή είναι το στέλεχος Δέλτα

Ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης της covid-19, ο Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί, δήλωσε ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό κύμα της επιδημίας λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού, όμως προειδοποίησε ότι σύντομα ίσως πάρει τη θέση του το στέλεχος Όμικρον.

«Ο πραγματικός εχθρός είναι το πέμπτο κύμα με το στέλεχος Δέλτα (…) Αναμένουμε να δούμε σταδιακή άνοδο του στελέχους Όμικρον, το οποίο θα πάρει τη θέση του Δέλτα», επεσήμανε ο Ντελφρεσί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, επαναλαμβάνοντας ότι οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν νέα lockdowns.

Εξάλλου χθες, Τετάρτη, ο Ντελφρεσί, μιλώντας σε επιτροπή της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, τόνισε ότι το πέμπτο κύμα της επιδημίας, που οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα, δεν αποτελεί παρελθόν, καθώς «το πραγματικό κύμα είναι τώρα».

«Είναι το ίδιο στέλεχος Δέλτα με τον Ιούνιο, δεν έχει παραλλαχθεί. Αυτό που συμβαίνει τώρα οφείλεται στις μετεωρολογικές συνθήκες που μας κάνουν να ζούμε περισσότερο μέσα», εκτίμησε.

Χθες, Τετάρτη, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχεδόν 50.000 νέα κρούσματα covid-19 για το προηγούμενο 24ώρο. Πρόκειται για ποσοστό που δεν είχε καταγραφεί στη χώρα μετά το τρίτο κύμα της επιδημίας, την άνοιξη του 2021. Εξάλλου την Τρίτη ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19.

«Αυτό το κύμα εξελίσσεται εξαιρετικά γρήγορα και επιταχύνθηκε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες», σημείωσε ο Ντελφρεσί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον «θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να εγκατασταθεί» στη χώρα. Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Ντελφρεσί, έχουν η επιτάχυνση των αναμνηστικών δόσεων και η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλια Moderna και Pfizer: Ποιο είναι αποτελεσματικότερο – Τι δείχνει νέα έρευνα

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ, αυτό έχω πάντα στην τσάντα μου

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 15χρονος που σκότωσε 4 ανήλικους σε σχολείο στο Μίσιγκαν