ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: Πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone

ΣΟΚ: Πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone

Μια σοκαριστική είδηση μετέδωσε σήμερα το το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Νέα Κίνα".

Συγκεκριμένα ένας έφηβος από τη νότια Κίνα δέχτηκε να πουλήσει το νεφρό του ώστε, με τα χρήματα που θα λάμβανε, να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad. Οι αρχές έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε βάρος πέντε ατόμων με την κατηγορία της σκόπιμης πρόκλησης σωματικών βλαβών στον ανήλικο.

Στους πέντε κατηγορούμενους περιλαμβάνετε ένας χειρουργός ο οποίος αφαίρεσε το νεφρό από τον 17χρονο Ουάνγκ, πέρσι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της πόλης Τσενζού, στην επαρχία Χουνάν, ο ανήλικος σήμερα πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η νεφρική ανεπάρκεια του Ουάνγκ επιδεινώνεται.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι ένας από τους κατηγορούμενους έλαβε το ποσό των 220.000 γιουάν (περίπου 35.000 δολάρια) για να κανονίσει τη μεταμόσχευση.

Έδωσε στον Ουάνγκ 22.000 γιουάν και μοιράστηκε τα υπόλοιπα με τον χειρουργό, τους τρεις άλλους κατηγορούμενους και άλλους νοσηλευτές και γιατρούς. Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος κατέβαλε τα χρήματα για να αγοράσει το νεφρό του νεαρού.

Τα προϊόντα της εταιρείας Apple είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κίνα αλλά οι τιμές τους είναι απαγορευτικά υψηλές για τους περισσότερους Κινέζους. Η τιμή του iPhone ξεκινά από τα 3.988 γιουάν και του iPad από τα 2.988 γιουάν.

Ο Ουάνγκ κατάγεται από το Ανχούι, μια από τις φτωχότερες επαρχίες της Κίνας, οι κάτοικοι της οποίας συχνά φεύγουν για άλλες περιοχές, αναζητώντας εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Με τα χρήματα που πήρε ο νεαρός αγόρασε ένα iPhone και ένα iPad και όταν ρωτήθηκε από τη μητέρα του πού τα βρήκε, παραδέχτηκε ότι πούλησε το νεφρό του….