ΚΟΣΜΟΣ

Ύπνος στο πάτωμα, κυνήγι του Άι Βασίλη και γεμιστά λάχανα - Τα πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα

Ύπνος στο πάτωμα, κυνήγι του Άι Βασίλη και γεμιστά λάχανα - Τα πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα
Τα πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου.
.pexels

Οι λαοί του κόσμου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ανά την υφήλιο με πραγματικά περίεργες παραδόσεις και έθιμα - Αράχνες στα έλατα, εορταστικό τραπέζι στα KFC, τσόφλια αυγών αντί για στολίδια είναι μερικά μόνο από αυτά.

Κάποια πράγματα είναι κοινά σε όλες τις χώρες όπου γιορτάζονται τα Χριστούγεννα, κάθε μία όμως έχει και τα δικά της έθιμα. Μην ξεχνάτε το παραδοσιακό καράβι που στολίζαμε κάποτε οι Έλληνες αντί δέντρου, ούτε το πόσο πρόσφατα έχει μπει η γαλοπούλα στο εορταστικό μας τραπέζι, όπου κάποτε υπήρχε το παραδοσιακό... χοιρινό.

Κάναμε μια βόλτα σε πολλές χώρες του κόσμου και σάς φέρνουμε τα πιο παράξενα έθιμα -παράξενα για μας, καθ' όλα φυσιολογικά για εκείνους! Άνθρωποι που κοιμούνται στο πάτωμα, κυνηγούν τον Άγιο Βασίλη και κρύβουν τις σκούπες τους στο όνομα της παράδοσης των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικος ύπνος στο πάτωμα, Φιλανδία

upnos

Αν είστε στη Φινλανδία , μάλλον θα περάσετε την παραμονή των Χριστουγέννων στο πάτωμα. Αυτό γιατί οι νεκροί μπορεί να χρησιμοποιήσουν το κρεβάτι σας για τη νύχτα. Επίσης, η παράδοση ορίζει να ετοιμάσετε ένα γεύμα για τους νεκρούς και να επισκεφθείτε το νεκροταφείο για να ανάψετε ένα κερί. Τα Χριστούγεννα είναι μια στιγμή μνήμης για αυτούς .

Χριστουγεννιάτικο γεύμα στα KFC, Ιαπωνία

kfc

Η αλυσίδα θα πουλήσει 240.000 κουβάδες κοτόπουλου κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι ενδιαφερόμενοι προσθέτουν το όνομά τους σε λίστες αναμονής ενός μήνα για να εξασφαλίσουν το γεύμα τους για την συγκεκριμένη ημέρα.

Κρύβουν τις σκούπες τους, Νορβηγία

skoupa

Για εκατοντάδες χρόνια στη Νορβηγία , η γυναίκα του σπιτιού κρύβει όλες τις σκούπες την παραμονή των Χριστουγέννων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μάγισσες βγαίνουν την παραμονή των Χριστουγέννων ειδικά για να ψάξουν για σκούπες.

Κυνήγι του Άγιου Βασίλη, Ελβετία

kapela

Για δύο ώρες, οι χωρικοί κυνηγούν τον Άγιο Βασίλη κρατώντας στα χέρια μαστίγια μήκους τριών μέτρων. Στη συνέχεια, 200 άνθρωποι παρελαύνουν φορώντας γιγάντια λαμπερά καπέλα. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 1.000 χωρικοί συμμετέχουν στην εορταστική πορεία στο δρόμο με κουδούνια αγελάδων, κέρατα, και οτιδήποτε άλλο κάνει έναν δυνατό θόρυβο. Όλα αυτά γίνονται για να διώξουν τα κακά πνεύματα φυσικά.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με ιστούς αράχνης, Ουκρανία

istos

Οι κάτοικοι της χώρας στολίζουν τα δέντρα τους με ασημένιους και χρυσούς ιστούς αράχνης. Η παράδοση προέρχεται από μια παλιά λαϊκή ιστορία για μια οικογένεια που ήταν πολύ φτωχή για να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της .

Το πρωί των Χριστουγέννων, τα παιδιά ξύπνησαν και είδαν το δέντρο να καλύπτεται από ιστούς. Όταν το μαγικό φως των Χριστουγέννων άγγιξε τους ιστούς, έγιναν νήματα από χρυσό και ασήμι.

Αυστραλία

Καθώς στο νότιο ημισφαίριο ο χειμώνας είναι όταν εμείς έχουμε καλοκαίρι και το αντίστροφο, είναι λογικό τα Χριστούγεννα να γιορτάζονται υπό εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ως εκ τούτου, το να απεικονίζεται ο Άγιος Βασίλης ντυμένος με κόκκινο παλτό και γούνα, καβάλα σε έλκηθρο για τα χιόνια, είναι κάτι εντελώς άτοπο. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, με τις νέες κατακτήσεις της τεχνολογίας, το παραδοσιακό του μέσο μεταφοράς δεν είναι άλλο από το... τζετ σκι. Ναι, ο Άγιος Βασίλης καταφθάνει από τη θάλασσα!

Αυστρία

Εκτός από τον Άγιο Βασίλη, κυκλοφορεί και ο κακός του αδελφός, ο Κράμπους, που μοιάζει με δαίμονα και κυνηγάει τα "κακά" παιδιά!

Βουλγαρία

Δώδεκα διαφορετικά φαγητά περιλαμβάνει το εορταστικό τραπέζι, ένα για κάθε μήνα του χρόνου.

Γαλλία

Κεριά αντί για μπάλες χρησιμοποιούν οι Γάλλοι για τον στολισμό του δέντρου τους.

Γερμανία

Κεριά χρησιμοποιούν και οι Γερμανοί, αλλά όχι για το δέντρο. Στη Γερμανία στολίζουν όλο το σπίτι και στα παράθυρα βάζουν χρωματιστά φανάρια με κεριά. Όσο για το τραπέζι τους, εκεί η γαλοπούλα αντικαθίσταται από το ψάρι ή τη χήνα!

Ιταλία

Οι εορτασμοί ξεκινούν με το σύνθημα που δίνεται από ένα κανόνι στη Pώμη. Tην παραμονή των Xριστουγέννων τα παιδιά ντύνονται βοσκοί και γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι, τραγουδώντας τα κάλαντα, ενώ ο κόσμος τους κερνά με γλυκά και ξηρούς καρπούς ή τους δίνει λεφτά. Στις 6 Iανουαρίου έρχεται η γριά La Befana, η οποία ψάχνει τον μικρό Iησού και στην πορεία της αναζήτησής της αφήνει δώρα στα φρόνιμα παιδιά. Σύμφωνα με την ιταλική παράδοση η La Befana σκούπιζε το σπίτι της, όταν δέχτηκε την επίσκεψη των Tριών Mάγων, οι οποίοι πήγαιναν να συναντήσουν το νεογέννητο Iησού. Oι Tρεις Mάγοι της ζήτησαν να τους ακολουθήσει, αλλά η La Befana αρνήθηκε, διότι δεν είχε τελειώσει από το σκούπισμα του σπιτιού. Aργότερα όμως, το μετάνιωσε και μάζεψε όσα δώρα μπορούσε και προσπάθησε να ακολουθήσει τους Tρεις Mάγους. Δυστυχώς όμως, δεν τους βρήκε ποτέ. Aλλά συνεχίζει ακόμη την αναζήτησή της για τον Xριστό, γι' αυτό κάθε χρόνο αφήνει δώρα στα παιδιά.

Ιρλανδία

Τα παράθυρα φωτίζονται με κεριά την παραμονή των Χριστουγέννων, για να βρουν τον δρόμο τους η Μαρία και ο Ιωσήφ!

Ισπανία

Τα δώρα έρχονται στις 5 Ιανουαρίου, την παραμονή των Επιφανίων.

Λετονία

Τα δώρα δεν έρχονται στις 25 ή στις 31 του μηνός, αλλά... κάθε μέρα. 12 μέρες διαρκούν οι γιορτές και όλοι κάνουν δώρα σε όλους κάθε μία από αυτές!

Ολλανδία

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στις 5 του μηνός, από την Ισπανία, με βάρκα! Και δεν είναι άλλος από τον Άγιο Νικόλαο, που γιορτάζει την επόμενη.

Ουγγαρία

Μια χώρα όπου τα Χριστούγεννα είναι η πιο μεγάλη γιορτή. Γι' αυτό το λόγο θα βρει κανείς και τα πιο πολλά και ενδιαφέροντα έθιμα. Κατ' αρχάς ο Άγιος Βασίλης, o Santa Claus τους, έρχεται όχι τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου, αλλά από τις 6 του μηνός! Τα δώρα τα αφήνει στα παπούτσια των παιδιών, που πρέπει να είναι καθαρά και τοποθετημένα έξω από το σπίτι. Τέλος, στο εορταστικό τραπέζι προτιμούν το ψάρι.

Ρουμανία

Από το εορταστικό τραπέζι της ορεινής Τρανσυλβανίας δεν λείπει ποτέ το γεμιστό λάχανο!

Τσεχία

Tα παραδοσιακά στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι τσόφλια αυγών βαμμένα με διάφορα χρώματα και μοτίβα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων