ΚΟΣΜΟΣ

Bασίλισσα Ελισάβετ: Η μελαγχολική φωτογραφία με τον Φίλιππο και τα μοναχικά της Χριστούγεννα

H βασίλισσα Ελισάβετ
H βασίλισσα Ελισάβετ
AP

Πιστή στην παράδοση και το πρωτόκολλο, η Βασίλισσα Ελισάβετ θα εκφωνήσει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά της στα πιο δύσκολα Χριστούγεννα της ζωής της, με την πανδημία και την απουσία του αγαπημένου της συζύγου να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στους εορτασμούς.

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι, ίσως, τα πιο δύσκολα για τη Βασίλισσα Ελισάβετ καθώς ειναι τα πρώτα που περνά χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο μετά απο 73 ολόκληρα χρόνια. Στη γιορτινή ομιλία της που θα κοινοποιηθεί ανήμερα των Χριστουγέννων, αποφάσισε για μία ακόμη φορά να τιμήσει τον σύντροφο της ζωής της.

Στο πλάνο που κυκλοφόρησε από τον μαγνητοσκοπημένο λόγο της, υπάρχει μια φωτογραφία της ίδιας και του πρίγκιπα Φίλιππου τραβηγμένη το 2007 στο Μπρόντλαντς, την κατοικία του θείου του Φίλιππου, Λόρδου Μάουντμπάτεν,όπου το ζεύγος περνούσε κάποτε το μήνα του μέλιτος.

Ντυμένη στα κόκκινα, η μονάρχης φορά μία ζαφειρένια καρφίτσα. Πρόκειται για το χρυσάνθεμο που φόρεσε για πρώτη φορά στον μήνα του μέλιτος, το 1947. Ακριβώς το ίδιο κόσμημα φόρεσε και το 2007, για τη διαμαντένια επέτειο γάμου της με τον Φίλιππο.

Την ίδια καρφίτσα φορούσε η Βασίλισσα το 1947

Η Βασίλισσα αναμένεται να στείλει ένα ιδιαίτερα προσωπικό μήνυμα για την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς προετοιμάζεται για την πρώτη της εορταστική περίοδο μετά τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε απο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης της ετήσιας εορταστικής της ομιλίας και την δείχνει να κάθεται πίσω από ένα γραφείο στο White Drawing Room στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το παλάτι δεν δημοσιοποιεί ποτέ λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να πει η μονάρχης ενόψει των Χριστουγέννων, αλλά το θέμα και οι λέξεις επιλέγονται πάντα προσεκτικά από την ίδια τη βασίλισσα, με τη βοήθεια των ιδιωτικών γραμματέων της.

Στην επέτειο γάμου τους το 2007

Ο δούκας του Εδιμβούργου έφυγε απο τη ζωή τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 73 χρόνια. Σε μια δήλωση για τον θάνατό του, η βασίλισσα τον περιέγραφε ως τον «αγαπημένο της σύζυγο».

Έκτοτε τον έχει τιμήσει μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ομιλιών στα εγκαίνια του κοινοβουλίου της Σκωτίας και σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε για τους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής COP26 για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη.

Στη νέα φωτογραφία, η 95χρονη μονάρχης φαίνεται πιο αδύνατη από τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο φαίνεται σε καλή φόρμα καθώς συνεχίζει να εκτελεί ελαφριά καθήκοντα αφού οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί στο τέλος Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα, το παλάτι επιβεβαίωσε ότι η βασίλισσα δεν θα πραγματοποιήσει το ετήσιο ταξίδι της στο Sandringham αυτά τα Χριστούγεννα και αντ' αυτού θα μείνει στο Ουίνδσορ για δεύτερη χρονιά.

Μαζί της την ημέρα των Χριστουγέννων, θα ειναι ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ενώ δεν είναι σαφές αν θα τη συναντήσουν και άλλα μέλη της οικογένειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοψία Newsbomb.gr στο κλαμπ Lohan: Κανένας έλεγχος, διπλή είσοδος, συνωστισμός - Υγειονομική βόμβα

Νέα μέτρα: Αυτή είναι η ΚΥΑ για μάσκα, σούπερ μάρκετ και εκδηλώσεις

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο κορονοϊός με βρήκε δύσκολα – Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων